Vredegoed

TIENHOVEN > Na het nodige wikken en wegen en met gevoelens van spijt en teleurstelling heeft het bestuur van museum Vredegoed besloten dit jaar niet meer open te gaan. Met name de te treffen maatregelen in verband met het coronavirus, de handhaafbaarheid ervan en de beperkte inzetbaarheid van de vrijwilligers hebben geleid tot dit moeilijke besluit. Eind maart volgend jaar hoopt Vredegoed met een groots opgezette Lammetjesdag weer een nieuwe start te kunnen maken.


Broklede

BREUKELEN > Het was minister-president Rutte die onlangs de oproep deed: 'Jongeren van Nederland, laat je horen, deel je ervaring. Geef je kritiek. Liefst opbouwend.' Dat laten de leerlingen van scholengemeenschap Broklede zich niet twee keer zeggen! Voor alle leerlingen heeft Broklede een mooie uitdaging in de vorm van een wedstrijd: 'Broklede, klaar voor de toekomst!' De leerlingen wordt gevraagd met innovatieve ideeën te komen op het gebied van zes thema’s: ondernemerschap, leefbaarheid, duurzaamheid, veiligheid, gezondheid en rechtvaardigheid. De interessantste en origineelste toekomstbeelden komen op www.broklede.nl te staan en worden op sociale media geplaatst. De ideeën moeten uitvoerbaar zijn binnen Broklede en de meest innovatieve ideeën kunnen worden opgenomen in het nieuwe koersplan van de school.


ParkPodium

BREUKELEN > ParkPodium slaat dit jaar over vanwege de coronacrisis en alle bijbehorende restricties. Maar er is een mooi alternatief voor de vele optredens met bezoekers uit de hele regio. 'Aangezien we nog even een jaartje geduldig zullen wachten op de 26ste editie van ons muziekfestival, hebben we besloten om elke donderdag terug te blikken op memorabele momenten van voorgaande jaren', zo laat het bestuur weten. Op de Facebookpagina van Park Podium staan dan de video's en de foto's en de herinneringen van vrijwilligers.


Figuranten

HAARZUILENS > Kasteel de Haar zoekt figuranten! Ben jij beschikbaar op 24 juni en lijkt het je leuk te schitteren in verschillende uitingen? Stuur een mail naar: marketing@kasteeldehaar.nl met hierin een foto of filmpje van jezelf en wie weet ben jij straks de ster in de nieuwe campagnes van het kasteel.


Drugshandel

MAARSSEN > Een jongen van 19 jaar uit Maarssen moet langere tijd de gevangenis in voor drugshandel. Volgens de rechter handelde hij een flinke periode op professionele wijze in softdrugs. Ook verkocht hij een korte tijd harddrugs. In totaal is hem 15 maanden cel opgelegd, waarvan 5 voorwaardelijk. De jongen bekende eerder al in de rechtbank dat hij had gedeald, maar hij zei zelf dat het niet zoveel voorstelde. Hij zou altijd een voorraad voor eigen gebruik hebben gehad en deelde dat weleens met vrienden. Vanaf vorig jaar zomer zou er stapsgewijs een handeltje zijn ontstaan, maar hij verkocht de drugs naar eigen zeggen vooral aan jongeren die hij kende van een veldje bij hem in de buurt.