Reizen Vechtstreek

MAARSSEN > In het Vechtstreekmuseum is dinsdag 15 september een lezing 'Reizen in de Vechtstreek tussen Utrecht en Amsterdam door de eeuwen heen'. Rond het begin van de jaartelling was de Vechtstreek nog een verlaten gebied waar nauwelijks werd gereisd. Maar naarmate de schoonheid van de Vecht steeds meer werd ontdekt en de steden Utrecht en Amsterdam ontstonden en qua bewonersaantallen flink groeiden, nam het reizen in de Vechtstreek flink toe. Dat gebeurde in eerste instantie vooral via de rivier de Vecht. Maar later ontstonden ook andere wegen, via de weg, het spoor en het kanaal, om van Utrecht naar Amsterdam te komen en naast schepen kwamen er ook andere vervoersmiddelen. In de lezing wordt de totstandkoming van de belangrijkste hoofdwegen tussen Utrecht en Amsterdam vanaf het begin van de jaartelling tot op heden geschetst. Het reizen over wegen in de Vechtstreek en de vervoersmiddelen waarvan gebruik werd gemaakt staan daarbij centraal. Maar het is ook een reis door de geschiedenis van de Vechtstreek met boeiende verhalen en anekdotes. Een geschiedenis waarin anno 2020 ook nog heel veel sporen en verwijzingen naar het verleden zijn terug te vinden. In de lezing zullen veel foto’s en ook enkele korte films worden getoond aangaande het reizen door de eeuwen heen. De kans is zeer groot dat u bij toekomstige reizen in de Vechtstreek tussen Utrecht en Amsterdam nog regelmatig zult terugdenken aan deze avondvullende lezing. Piet Oudhof, die als secretaris verbonden is aan het museum, zal de lezing verzorgen. Aanvang 20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is 8 euro per persoon; met Museumkaart 5 euro. Reserveren is noodzakelijk via de site van het museum. er is plek voor maximaal 15 personen. Wees er dus snel bij!


Voedselbank

STICHTSE VECHT > Een actie met sieraden van juwelier Hearts & Arrows voor de Voedselbank heeft een aardig bedrag opgebracht. Onder het motto: we missen tijdens de coronatijd zoveel evenementen, zoals Koningsdag en Olympische Spelen, zijn wij armbandjes en oorbellen gaan maken in onze Nationale kleuren', aldus de juwelier en daar profiteerde de Voedselbank ook van. Vorige week kon een cheque van 500 euro worden overhandigd. 'Wij zijn erg blij zoveel mensen blij te hebben gemaakt. In de toekomst zullen we zeker nog meer leuke acties gaan bedenken', aldus de Breukelse juwelier.


Postcodeloterij

MAARSSEN > Een hele wijk (postcodegebied 3603) in Maarssen valt in de prijzen in de trekking van de Postcode Loterij. De winnaars in de wijk bij de Willem van Leusdenlaan bij de Hoge Brug winnen per lot een shoptegoed van 50 euro dat kan worden ingeruild voor diverse cadeaukaarten naar keuze. Deze cadeaukaarten zijn te besteden bij ondernemers en winkeliers in de buurt. Naast de schenkingen aan goede doelen, wil de Postcode Loterij zo ook via het prijzenpakket een steentje bijdragen en de ondernemers een hart onder de riem steken. Zo winnen de buurtbewoners, maar ook de lokale ondernemers!