Stadswandelingen

UTRECHT> Vanaf 1 juli kunt u weer mee met de wandelingen en fietstochten van Gilde Utrecht. Bevlogen gidsen van Gilde Utrecht brengen de stad tot leven met verhalen, anekdotes en achtergronden. De gidsen van Gilde Utrecht kunnen u heel veel vertellen over de geschiedenis van Utrecht maar ook over verborgen tuinen, bijzondere bomen of megalomane nieuwbouwprojecten. Op de website: www.gildeutrecht.nl vindt u een overzicht van onze rondleidingen en kunt u zich inschrijven voor themawandelingen en fietstochten. Ook kunt u een wandeling of fietstocht boeken voor uw eigen gezelschap (op aanvraag). Informatie over de mogelijkheden vindt u op de website. Zij hanteren de RIVM maatregelen. Er zal daarom gewandeld en gefietst worden met een beperkt aantal mensen. De vrije wandelingen waarbij u zonder inschrijving kunt aansluiten, zijn voorlopig nog niet mogelijk.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. Vanaf 1 juli zijn zij ook weer telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op (030) 2343252. Of mail naar balie@gildeutrecht.nl.


Tennisbanen

MAARSSEN > Het kabinet heeft sportverenigingen opgeroepen om de buitenfaciliteiten ook ter beschikking te stellen aan niet-leden van de vereniging. De afgelopen weken heeft Luck Raeck, de tennisvereniging van Maarssen-Dorp op Sportpark Daalseweide, een proef gedaan met een coronalidmaatschap. Hiermee kunnen niet-leden tegen een geringe bijdrage voor 2 maanden gebruikmaken van de tennisbanen van de vereniging. Wat blijkt, het is een ideale manier voor junioren, die door de corona beperkt worden in hun sportmogelijkheden, om met hun ouders of met vriend(innet)jes te kunnen tennissen zonder dat een volledige jaarcontributie hoeft te worden betaald. Daarom heeft Luck Raeck besloten om het coronalidmaatschap, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, voor iedereen beschikbaar te stellen. Hoe werkt het? Junioren, tot en met 16 jaar betalen 30 euro en voor junioren vanaf 17 jaar is de prijs 50 euro. Hiermee kun je voor een periode van 2 maanden gebruikmaken van de tennisbanen van Luck Raeck. Bevalt het? Dan kun je aan het eind van de 2 maanden het lidmaatschap omzetten naar een regulier lidmaatschap en wordt het reeds betaalde bedrag hierop in mindering gebracht. Dit coronalidmaatschap geeft alleen toegang tot de tennisbanen. Het is niet mogelijk deel te nemen aan tennislessen, competitie en/of toernooien. Je wordt geen lid bij de KNLTB. Heb je vragen; neem contact op met onze ledenadministratie via ledenadministratie@luckraeck.nl.


Gaslek

MAARSSEN > In een woning aan de Beethovenlaan in Maarssen-Dorp is dinsdagochtend een gaslek ontstaan. De leiding werd geraakt tijdens werkzaamheden. Hulpdiensten sloten de straat af en ontruimden twee woningen. In het huis, waarin het gaslek ontstond, werd een onbekende hoeveelheid gas gemeten. De brandweer heeft deze woning geventileerd. Stedin heeft het lek gerepareerd.