Zwaarbewapende bewaking bij de woning.
Zwaarbewapende bewaking bij de woning.

Politie doet inval in Breukelse woning

Door Ryan Poll


BREUKELEN > De politie heeft donderdagochtend een inval gedaan bij een woning aan de Nassaustraat in Breukelen. De actie heeft te maken met een langlopend onderzoek naar wapens.

In de Nassaustraat gaat het donderdag over niets anders dan de politie-inval en de zwaarbewapende agenten die op straat te zien waren. ‘Het was wel even schrikken toen ik hier vanochtend de straat binnen reed’, zegt Andra Jacobs, die op steenworp afstand van de bewuste woning een kapperszaak runt. ‘Ik dacht: er zal toch niets aan de hand zijn in mijn kapsalon? Gelukkig bleek dit niet het geval.’

Omwonenden reageren verbaasd op de inval. ‘Je verwacht dat niet in deze buurt. Er gebeurt hier eigenlijk nooit iets’, aldus een buurtbewoner. ‘Ik ben benieuwd wat ze in het huis hebben gevonden’, vraagt een ander zich af.

De inval van de politie is vastgelegd door de bewakingscamera’s van de kapsalon van Jacobs. ‘Op de beelden is te zien dat de agenten hier al om 05.00 uur stonden. Nadat ze de woning zijn binnengegaan, hebben ze een man met een zak over zijn hoofd afgevoerd. Apart om te zien.’

Niet alleen het huis werd doorzocht, ook een schuur werd door de politie binnenstebuiten gekeerd. Of er wapens in beslag zijn genomen, is niet bekend. Zwaarbewapende agenten bewaakten tijdens de doorzoeking de toegangsweg naar de woning.

Ook in Hoofddorp, Hillegom en Meppel werden donderdag invallen gedaan. In totaal zijn bij de politieactie vier aanhoudingen verricht. ‘Het gaat om personen tussen de 29 en 37 jaar oud’, aldus de politie.