Concert Pieterskerk

BREUKELEN > Ook dit jaar komen er op de vrijdagen van juli en augustus weer orgelconcerten in de Pieterskerk, van 12.45 uur tot omstreeks 13.15 uur. Excellente musici zullen het orgel op zijn best laten klinken, met programma's die passen bij het orgel en de tijd van het jaar. Voor elk concert liggen geprinte programmablaadjes klaar in de kerk. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de kosten is zeer gewenst. Er is ruimte genoeg in de Pieterskerk, maar als u zeker van wilt zijn van een plaats, kunt u zich het beste van tevoren opgeven (mail: adcs@xs4all.nl of bel: (0346) 262157. Waarschijnlijk zal de kerk na het concert nog open kunnen blijven voor bezichtiging. Het orgel, gemaakt door Bätz, is het waard gehoord te worden; de organisten, meesters in hun vak, eveneens. Kom en beleef een feestelijk halfuur!


Inloopmiddag

MAARSSENBROEK > De inloopmiddag voor ouderen uit Maarssenbroek, die op 28 juni in Kerkcentrum de Ark zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege het coronavirus. De leden van het Netwerk Senioren Maarssenbroek, hopen dat het spoedig weer mogelijk is om u uit te nodigen voor de maandelijkse inloopmiddag. Bij vragen kunt u contact opnemen met: Mario van Dijk, telefoon 06-16077338, Truus Savelkool, telefoon (0346) 567439 of Alie Bisschop, telefoon 06-24812303.


Provincie

REGIO > Gedeputeerde Rob van Muilekom zal vanaf zaterdag 27 juni zijn werkzaamheden opschorten als gedeputeerde Binnenstedelijke Ontwikkeling, Wonen, Cultuur en Gezonde Leefomgeving van de provincie Utrecht. Reden hiervoor is dat hij een preventieve operatie moet ondergaan aan zijn hoofdslagader om klachten in de toekomst te voorkomen. De verwachting is dat zijn herstel twee tot drie maanden gaat duren.

Er is afgesproken dat zijn portefeuilles tijdens zijn herstelperiode worden overgenomen door de overige vier gedeputeerden en de Commissaris van de Koning. Rob van Muilekom zegt zelf over zijn operatie: 'Een operatie komt nooit uit en gelukkig valt mijn herstelperiode deels samen met het zomerreces. Het kon gelukkig zo gepland worden. En ik ben blij dat mijn collega’s mijn werk overnemen, zodat ik mij helemaal kan richten op mijn herstel en dat het werk niet blijft liggen.'


Lintje voor de barones

OUD-ZUILEN > Drs. L.A.C. barones van Tuyll van Serooskerken kreeg vorige week een Koninklijke Onderscheiding voor haar vele vrijwilligerswerk op het gebied van cultuur, cultuurbehoud in de Vechtstreek en Interlandelijke adoptie van kinderen. Burgemeester Ap Reinders overhandigde haar de geopende etui met de Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw Van Tuyll van Serooskerken is een nakomeling van de familie die Slot Zuylen als laatste in particulier bezit had. Sinds 1951 is Slot Zuylen geen eigendom meer van de familie Van Tuyll van Serooskerken maar overgedragen aan de gelijknamige stichting. In zijn toespraak roemde burgemeester Reinder mevrouw Van Tuyll van Serooskerken om haar grote inzet en betrokkenheid.