Mahdi (links) met naast hem zijn adviseurs, achteraan staan Merle en burgemeester Reinders.
Mahdi (links) met naast hem zijn adviseurs, achteraan staan Merle en burgemeester Reinders.

Mahdi el Farissi nieuwe kinderburgemeester

Adviseurs

Installatie

STICHTSE VECHT > De elfjarige Mahdi el Farissi uit Maarssen is gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht.


Hij 'solliciteerde' via een mailbericht én maakte een filmpje van zichzelf waarin hij zich voorstelde en uitlegde waarom nou juist hij de meest geschikte kandidaat is om de huidige kinderburgemeester Merle Schweppe op te volgen.


Twee jongens en acht meisjes durfden het dit jaar aan te solliciteren naar het ambt van kinderburgemeester. Een jury, bestaande uit Ap Reinders (burgemeester Stichtse Vecht), Rick Nederend (raadslid VVD), Merle Schweppe (huidige kinderburgemeester), Jacqueline de Heer (directrice basisschool de Bijenschans) en Munise Bayrak (jongerenwerker Jeugd-Punt) heeft na het lezen van de sollicitaties en het bekijken van filmpjes en foto’s uiteindelijk vier kandidaten uitgenodigd voor een echt sollicitatiegesprek.
Ter voorbereiding op dat gesprek kregen de vier kandidaten een opdracht mee die zij aan de jury mochten presenteren. In het gesprek werd hen onder andere naar hun motivatie en plannen gevraagd.
Burgemeester Ap Reinders: 'Kiezen is altijd lastig. Dat was ook al het geval bij de voorselectie. Ik ben blij met het aantal aanmeldingen. Er zaten veel goede kandidaten bij. Ik wil alle kinderen hartelijk danken voor hun bijzondere inzendingen. Ze hebben allemaal hun beste beentje voorgezet. Er zijn brieven gestuurd, we hebben foto’s ontvangen en heel leuke filmpjes. Echt super gedaan!'


Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor Mahdi, die heel enthousiast en goed de uitwerking van zijn opdracht presenteerde en vertelde waar hij zich het komende jaar hard voor wil gaan maken. De kandidaten Lieke Hoefakker, Esther Middelbos en Nora Houben mogen het hele jaar adviseur van de kinderburgemeester zijn.
Burgemeester Reinders noemde de vier geselecteerde kinderen stuk voor stuk heel goede kandidaten. 'De gesprekken waren heel leuk en spontaan en zij hebben allemaal enorm hun best gedaan. Er kan er maar één de opvolger worden van Merle Schweppe. Ik ben erg blij dat de andere kandidaten adviseur van Mahdi willen zijn!'
Mahdi, die nu nog in groep 7 van school de Pionier in Maarssen zit, gaat op 14 juli dit jaar aan de slag.
Op die dag installeert de gemeenteraad de nieuwe kinderburgemeester. Tot die tijd blijft kinderburgemeester Merle Schweppe nog beschikbaar voor officiële gelegenheden.

Mahdi was heel blij dat hij kinderburgemeester mag worden. 'Ik ben heel trots en ik vind het superleuk dat ik Merle op mag volgen als nieuwe kinderburgemeester! Ik vind het wel spannend maar ik heb er ook heel veel zin in. Leuk dat Lieke, Esther en Nora mijn adviseurs zijn, want dan zijn we al meteen een groepje en kunnen we samen ideeën bedenken. Ik hoop dat we veel in contact kunnen komen met andere kinderen in Stichtse Vecht en elkaar kunnen gaan helpen. Ik ga in ieder geval mijn best doen!'