Basisschool

STICHTSE VECHT > Kinderen uit Stichtse Vecht mogen de hulp verwachten die zij nodig hebben om zich te ontwikkelen tot zelfstandige en betrokken inwoners. Dat is het doel van het Actieplan Onderwijskansen dat het college van b en w onlangs vaststelde. Wethouder Onderwijs Hetty Veneklaas: 'Er wordt in het land veel gesproken over kansenongelijkheid in het onderwijs ook vanwege het thuisonderwijs dat kinderen de afgelopen tijd hebben gehad. Dit Actieplan Onderwijskansen pakt die kansenongelijkheid aan en zorgt voor een goede start op de basisschool.' Iedereen moet zoveel mogelijk mee kunnen doen in onze samenleving. Dat geldt ook voor jongeren en kinderen. We willen kinderen de kans geven hun capaciteiten te benutten en het maximale uit zichzelf te halen. Dat begint al vroeg in de schoolloopbaan van een kind. Door achterstanden zoveel mogelijk te voorkomen geven we alle kinderen een goede start op de basisschool. Dat doet de gemeente samen met kinderopvangorganisaties en peuterscholen, scholen, diverse (zorg)instellingen en uiteraard de ouders. Lees meer

op ww.varnws.nl bij Gemeente


Buitenbios

MAARSSEN > De Zomer Buitenbios in park Goudestein is verplaatst naar volgend jaar. Het evenement van de Rotary Maarssen staat nu voor 2021 op de agenda. De datum, het goede doel en de films voor kinderen en volwassenen worden binnenkort bekendgemaakt. Kijk ook op www.buitenbios.com. Het evenement trok in 2019 bijna 900 bezoekers.


Duizendknoop

STICHTSE VECHT > De Japanse duizendknoop is ooit vanuit Japan geïmporteerd voor de bloemsierkunst en als tuinplant. Inmiddels komt de plant op veel plaatsen in Nederland voor. Helaas, want deze woekerplant veroorzaakt schade aan woningen, wegen en andere bouwwerken. Bovendien overwoekert hij alle andere planten en struiken. Daarom is het belangrijk dat we deze plant bestrijden. Help je mee? Om de bestrijding grondig te kunnen aanpakken hebben we in kaart gebracht op welke plekken in de openbare ruimte de plant voorkomt. Zie jij de Japanse duizendknoop ook in de openbare ruimte, kijk dan in de kaart op www.stichtsevecht.nl/woekerplant of de plant al gemeld is. Zo niet, dan kun je hem alsnog via de kaart melden. Je kunt via de kaart ook een foto van de plant uploaden. Boven de grond kan de Japanse duizendknoop wel 2 meter hoog worden. Onder de grond gaan de wortels soms wel 3 meter diep. Hij heeft forse, rechtopstaande stengels en leerachtige eirond-driehoekige bladeren. Hij bloeit van augustus t/m september met witte, smalle pluimen. De Japanse duizendknoop, de reuzenberenklauw en de reuzenbalsemien zijn schadelijke exotische woekerplanten die actief worden bestreden door de gemeente. Kijk op www.stichtsevecht.nl/woekerplant.


Agenda

REGIO > U kunt uw activiteiten in alle kernen van Stichtse Vecht ook aanmelden bij de agenda van VARnws via www.varnws.nl. Graag een persbericht en een foto met hoge resolutie.