Repair Café

BREUKELEN > Repair Café Over-Noord in Breukelen is op 16 juli weer open van 09.00 tot 11.00 uur. Om de coronaregelgeving na te leven, vragen zij u uiterlijk 2 dagen voor het Repair Café een mailtje te sturen naar repaircafebreukelen@gmail.com en hierin aan te geven wat u wilt (laten) repareren. Dan krijgt u voor deze reparatie een tijdstip tussen 09.00 en 11.00 uur toegewezen.


In Between Café

MAARSSEN > In Between Café Maarssen start weer op na de gedwongen pauze vanaf maart door de coronapandemie, Om rustig te beginnen en elkaar weer te ontmoeten is de eerste bijeenkomst een buitenactiviteit en wel een netwerkwandeling op 13 augustus. Nader bericht hierover volgt begin augustus. 'Als het coronavirus onder controle blijft de komende maanden, het liefst voor altijd, dan starten wij in september weer met de maandelijkse bijeenkomsten op de tweede donderdag van de maand in de bibliotheek in Maarssen-Dorp, van 9.15 uur tot max 12.00 uur. De eerste bijeenkomst met workshop is op 10 september, de daaropvolgende op 8 oktober', aldus de organisatie.


Marktconcert

BREUKELEN > Het tweede marktconcert wordt uitgevoerd door Frank Schneider. Op vrijdag 10 juli van 12.45 tot 13.15 uur speelt hij op het orgel in de Pieterskerk in Breukelen. Toegang vrij, collecte; anderhalvemeterregel van toepassing. Zo mogelijk zal de kerk na het concert nog openblijven voor bezichtiging, tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie over het repertoire op www.varnws.nl bij Vrije Tijd.


Ploggen in park

MAARSSENBROEK > Zondag 12 juli gaat een schoonmaakploeg aan de slag in het wijkpark Maarssenbroek. De groep gaat ploggen, wandelen en zwerfafval opruimen van Boomstede t/m Zwanenkamp. De start is bij Kinderboerderij Otterspoor om 12.00 uur. Er zijn al 12 vrijwilligers voor het initiatief van Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek. Als je een eigen knijper hebt, neem die dan mee. Verheij Integrale groenzorg zorgt voor 15 knijpers en zakken. Aanmelden kan via vriendenwijkpark@reigerskamp.nl en dan kan je ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van de Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek.


Zinwandeling

MAARSSEN > Afgelopen maand waren er twee prachtige zinwandelingen met deelnemers van binnen en buiten de kerk. 'Dat smaakte naar meer. Daarom houden we in juli ook nog een zinwandeling. Allereerst wandelen in stilte, daarna wandelen in stilte met een tekst of thema, gevolgd door een wandeling in tweetallen met een gesprek over de tekst. Het stil wandelen geeft je de gelegenheid je gedachten te laten gaan,' aldus de begeleiders Ds. Corinne Groenendijk en Marion de Vries. 'We lopen ongeveer 1 uur. We sluiten af voor wie zin heeft op 15 juli met een kop koffie of thee.' Tijd: woensdag 15 juli om 19.30 uur. Opgave bij Marion de Vries, mariondevries2@gmail.com en informatie bij Corinne Groenendijk tel. (0346) 785842.