Kledingactie

MAARSSEN > Blijft u thuis, gaat u op vakantie in eigen land of toch iets verder? Kom dan vooral een kijkje nemen bij de winkels van De Sirkel voor uw kledingoutfit. Tweedehandskleding is beter voor het milieu. Tot en met zaterdag 11 juli is er een actie in de twee winkels. Op de locatie aan de Nassaustraat is er elke ochtend van 9.30 tot 12.30 uur actie op een andere kledinggroep. Bent u benieuwd? Kom dan ‘s ochtends langs en laat u verrassen! Elke dag nieuwe aanvoer van kleding en spulletjes. Op de locatie aan de Diependaalsedijk is er een actie van alles met de kleur wit. Deze actie geldt de hele dag gedurende deze week. De Sirkel Nassaustraat 55, 3601BB Maarssen (klein goed, kleding en nog veel meer). De Sirkel Diependaalsedijk 120A 3601GN Maarssen (meubels, wit- en bruingoed, fietsen en nog veel meer). Geopend dinsdag t/m zaterdag 9.30-17.00 uur. Ook ons inbrengpunt op de Diependaalsedijk is alleen op deze tijden open. Op maandag kunt u eventueel uw herbruikbare goederen afgeven op het Afvalstoffendepot.


Bibliotheek

LOENEN > De bibliotheek Loenen is weer open. Voorlopig is de bibliotheek Loenen bij woonzorgcentrum 't Kampje alleen geopend tijdens de service-uren. Er zijn nog geen zelfservice-uren. De andere vestigingen van de bibliotheek waren al eerder open gegaan.


Filmhuis

BREUKELEN > Het filmhuis in wijkcentrum Over-Noord is gestopt. De vrijwilliger, die alles organiseerde, is er door drukke werkzaamheden mee gestopt. 'Heel jammer en we doen hiermee dan ook een oproep aan ieder, die denkt deze activiteit te kunnen voortzetten, zich te melden. Dat kan op dinsdagmorgen tijdens de koffietijd mondeling of een mailtje naar secretariaatovernoord@outlook.com. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Het zou zo jammer zijn voor alle filmliefhebbers van de zondagmiddag als het niet meer door kan', aldus het bestuur van het wijkcentrum in Breukelen-Noord.


Schulden

STICHTSE VECHT > Kom je niet rond met je geld? Stapelen rekeningen en schulden zich op? Heb je moeite met je administratie of het invullen van formulieren? Aarzel dan niet om daarbij hulp te vragen! Inwoners van de gemeente Stichtse Vecht kunnen voor advies en begeleiding terecht bij Leef Maatschappelijke Dienstverlening. Daar zitten professionals en vrijwilligers voor jou klaar. En dat kost je niets. Oprichters Bibi Prummel en Thea Kok werken nauw samen met de afdelingen Schuldhulpverlening en Werk en Inkomen van de gemeente. ‘Onze deur staat open voor alle inwoners en wij bieden een luisterend oor. Problemen met geld; het kan iedereen overkomen. Je hoeft je er absoluut niet voor te schamen. Daarom, heb geen schroom en wacht niet te lang met het inroepen van onze hulp. Veel mensen hebben nu het idee dat alle loketten dicht zijn door de coronacrisis, maar dat is niet zo.’ Kijk voor meer informatie op www.leefmd.nl. Bij de gemeente staan medewerkers van de afdeling schuldhulpverlening ook klaar om te helpen. Je kunt een gesprek aanvragen door te bellen met (0346) 254000.