Vuurkorf

BREUKELEN > Medewerkers van een bedrijf op De Corridor in Breukelen stonden vrijdagavond raar te kijken toen er tijdens een personeelsbarbecue plotseling een brandweerwagen het terrein op kwam rijden. Een flatbewoner, die aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal woont, had de brandweer gewaarschuwd dat er een container in brand stond. Bij aankomst van de brandweerlieden bleek het allemaal wel mee te vallen. De brandende container was in werkelijkheid een onschuldige vuurkorf. Deze was tijdens de barbecue aangestoken door personeelsleden. De brandweer is door medewerkers van het bedrijf getrakteerd op een glaasje fris.


Zonder rijbewijs

BREUKELEN > De politie heeft vrijdag een 17-jarige jongen uit Breukelen bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De jongen werd thuis opgezocht nadat de politie hem zag rijden op de Schepersweg.

'We reden vanuit Maarssen naar Breukelen om een burger terug te brengen naar zijn huis. Hij had ons kort hiervoor namelijk erg goed geholpen met het verkeer regelen tijdens een ongeval op de Straatweg. Eenmaal aangekomen in Breukelen passeerde ons op de Schepersweg een bekend voertuig met daarin een bekende jongen van 17 jaar. De jongen schrok van ons en ging er gelijk vandoor', aldus de politie. Doordat we een burger achterin ons voertuig hadden zitten, hebben we het voertuig helaas niet gelijk staande kunnen houden.' Omdat de wijkagent veel jeugdigen in de wijk kent, en daardoor de minderjarige bestuurder gelijk herkende, krijgt de jongen de bekeuring alsnog op de deurmat. Na het incident hebben we gelijk contact opgenomen met de ouders en later ook met de jongen. De jongen krijgt alsnog een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en er zal een melding gedaan worden bij Veilig thuis.