Brandstichting

TIENHOVEN > De brandweer heeft maandagnacht een brand in een patatkraam geblust op recreatieterrein De Strook bij Tienhoven. Het vuur werd omstreeks 00.50 uur ontdekt. Brandweerlieden wisten te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen paviljoen. Ook een gastank naast de patatkraam bleef gespaard. De kraam zelf is volledig afgebrand en kan als verloren worden beschouwd.
De brandweer ter plaatse vermoedt brandstichting omdat het vuur aan twee kanten was begonnen. De politie doet onderzoek.


Wandeling

MAARSSEN > Nieuw in het programma van het Vechtstreekmuseum zijn thema-wandelingen met een gids die in het museum van start gaan. De eerste wandeling zal plaatsvinden zaterdag 22 augustus om 14.00 uur en heeft Maarssen-Dorp als thema. Het ontstaan van Maarssen dateert uit 866 toen Marsna werd genoemd wat 'moerassige grond' betekent. De rondleiding zal worden gedaan in groepjes van zes personen met elk een eigen gids. Er is plaats voor maximaal 18 personen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, dus van 14.00 tot 15.30 uur. Reserveren voor deze rondleiding kan op de website van het museum: www.vechtstreekmuseum.nl. De kosten bedragen 5 euro p.p. en hier zit een consumptie bij het Vechtstreekmuseum bij inbegrepen. Voorafgaand of aansluitend is het mogelijk om het museum te bezoeken. Met een museumkaart is dat gratis. Zonder museumkaart kost de toegang tot het museum 6 euro.


Marktconcert

BREUKELEN > Ad van Pelt, de organist van het Johann Heinrich Hartmann Bätz-orgel van de Petruskerk te Woerden, bespeelt op 17 juli het Bätzorgel van diens zoon Gideon Thomas, dat zich in de Pieterskerk te Breukelen bevindt. Weer geldt: kom luisteren en gun uzelf een fijn half uur. Het concert is van 12.45 tot 13.15 uur. Toegang vrij, collecte; anderhalve meter-regel is van toepassing. Zo mogelijk zal de kerk na het concert nog open blijven voor bezichtiging, tot 16.00 uur.


VakantiebijbelWeek

LOENEN > Helaas kan er dit jaar geen VakantiebijbelWeek worden gevierd zoals dat al jaren wordt gedaan. Dat is heel jammer want er is altijd veel belangstelling voor. Daarom is er wat op bedacht: de VakantieBijbelweek komt dit jaar gewoon naar de kinderen toe! Er zijn bijna 100 tasjes bij de kinderen in Loenen thuisbezorgd, en ook nog 50 gevulde tasjes bij de voedselbank 'Hoop voor morgen' in Amsterdam afgegeven, met leuke knutselwerkjes (alles wat je daarvoor nodig hebt zit ook in de tas) en een leuk cadeautje. Verder zit er een uitnodiging bij om via internet de Henkieshow te bekijken (www.dehenkieshow.nl). Dat kan in de hele maand juli van maandag tot en met vrijdag. Ze maken er een gezellig feestje van want er wordt gezongen, een Bijbelverhaal verteld en geknutseld. Op het kaartje dat aan de VBW-tas hangt staat alle informatie nog een keer. Jullie doen toch allemaal weer mee? Volgend jaar kan er vast weer in ’t Web VakantiebijbelWeek worden gevierd!