Een pluim voor hun ouders in de vorm van een kunstwerk.
Een pluim voor hun ouders in de vorm van een kunstwerk.

Leerlingen RSG Broklede brengen ode aan ouders

BREUKELEN > Bij RSG Broklede in Breukelen was donderdagmiddag sprake van een heuse manifestatie.

Door Ryan Poll


Op het schoolplein waren spandoeken, schilderijen en foto’s tentoongesteld. De school wilde hiermee een ode brengen aan de ouders, die hun kinderen tijdens de coronacrisis hielpen met het thuisonderwijs. Het was een fleurig gezicht, de honderden kunstwerken die op het schoolplein aan de Schepersweg werden tentoongesteld. De zelfgemaakte creaties van leerlingen waren bevestigd op een twintigtal hekken, die in de vorm van een hart zijn neergezet op het plein.

'Wat prachtig’, zegt docent Govert van Bergen, als hij van een afstand naar alle kunstwerken kijkt. ‘Ik ben onwijs trots op onze studenten. Ze hebben echt hun best gedaan om iets moois te maken.’ Met de tentoonstelling wil RSG Broklede een ode brengen aan de ouders, die de afgelopen maanden klaarstonden om hun kinderen te helpen met het schoolwerk. ‘Voor de ouders was dat ook niet altijd even makkelijk. Terwijl ze druk waren met hun eigen werk, moesten ze ook hun kinderen helpen met schoolopdrachten. Als school hebben we daar veel waardering voor. Ouders hebben het fantastisch gedaan en verdienen een dikke pluim. Met deze manifestatie willen we die dankbaarheid tonen’, aldus Van Bergen.
De tentoonstelling gaf een gezellige sfeer op het schoolplein. Een docent speelde wat liedjes op zijn gitaar, terwijl leerlingen elkaars werk bekeken. ‘Er zitten veel mooie kunstwerken tussen’, zegt eersteklasser Sam. ‘Mijn werk hangt er ook tussen. Daar ben ik trots op.’