Woninginbrekers

MAARSSENBROEK > Vrijdagavond omstreeks 20.30 uur heeft er een poging tot inbraak plaatsgevonden in Zwanenkamp in Maarssenbroek. Dit is gebeurd in de omgeving van de doorsteek naar de Haarrijnweg. Daders hebben geprobeerd de achterdeur open te breken maar werden gestoord door buurtbewoners en zijn toen rennend gevlucht. Het gaat om een man en een vrouw tussen de 18 en 30 jaar, getinte huidskleur en in het donker gekleed. Een uitgebreid signalement staat op www.varnws.nl.
'Van buurtbewoners hebben we al mooie bruikbare beelden ontvangen van hun Ring deurbel. Heb jij ook iets gezien of gehoord, of heb je ook beelden van de verdachten, laat het ons dan weten weten via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000', aldus de politie Stichtse Vecht op facebook.

Fietsster gewond

NIEUWERSLUIS > Een 73-jarige vrouw is zondagmiddag zwaargewond geraakt na een val met haar fiets op de Mijndensedijk in Nieuwersluis. Omstanders schoten de gewonde vrouw direct te hulp en waarschuwden de hulpdiensten. Vanwege de ernst van de verwondingen van het slachtoffer werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze landde in de tuin van een woning. De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de fietsster ten val is gekomen, is niet bekend.


Kettingrukker

BREUKELEN > De politie heeft tien tips binnengekregen over de kettinggraaier die al een paar weken actief is in de regio Utrecht en Het Gooi. Zaterdag een week geleden vertoonde de politie voor het eerst beelden van de man in Bureau Hengeveld. De politie hoopt nog altijd meer tips binnen te krijgen. De man beroofde in korte tijd veertien vrouwen op straat. Opvallend is dat hij steeds in een andere plaats toesloeg. Zo was hij onder meer in Leusden, De Bilt, Vleuten en Breukelen actief.