Afbeelding

Vragen werkzaamheden Herenweg-Gageldijk

Bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder wil nu eindelijk opheldering over problemen

MAARSSEN > Het college hoopt op korte termijn duidelijkheid te geven over de voortgang van de werkzaamheden aan de Herenweg en Gageldijk.


De bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder maakt zich al langere tijd zorgen over de voortgang van de rioolwerkzaamheden aan de Herenweg en de Gageldijk. Oorspronkelijk had het werk, dat 1,5 jaar geleden is gestart, eind mei j.l. moeten zijn afgerond. Nu blijkt dat de werkzaamheden voorlopig nog lang niet worden afgerond. Sterker nog, er zijn grote fouten bij de werkzaamheden gemaakt, waardoor het meer dan denkbaar is dat (een deel van) het werk opnieuw moet worden gedaan. Hierdoor lijkt het zeer waarschijnlijk dat het nog lang gaat duren, voordat de weg weer open gaat. Daarnaast is het werk ook financieel een enorm fiasco voor de gemeente aan het worden. Eerder is al een grote overschrijding geweest op de begroting. Nu dreigt een tweede, mogelijk nog grotere overschrijding. Van de kant van de gemeente blijft het tot nu toe stil.
De bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder heeft eerder al een aantal keer contact met de gemeente gezocht over de ontstane situatie. De reactie van de gemeente was steeds zeer summier. En de situatie is er ondertussen zeker niet beter op geworden. De sterke indruk bestaat dan ook bij de bewonersvereniging dat de gemeente dit dossier niet onder controle heeft. Daarom stuurt de bewonersvereniging nu opnieuw een brief aan de gemeente om haar zorgen te uiten en antwoord te krijgen op alle vragen die er leven. Ook werd dinsdag ingesproken bij de gemeenteraad om duidelijk te maken dat de gemeente ernstig tekortschiet in de ogen van de inwoners.
Het dossier ligt nu bij de nieuwe wethouder Frank van Liempdt en nog deze week krijgen de inwoners bericht. Kijk op www.varns.nl voor het laatste nieuws.