Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagen van Schietsportvereniging Loenen van dinsdag: Klein Kaliber Geweer (KKG). Hoofdklasse: P. v. Dommelen: 89, G. Worm: 89. Klasse A: E. v. Dommelen: 83, T. v. Egmond: 84, Chr. Timmerman: 76. Klasse B: B. Bolderdijk: 80, J. Egmond-v. Asselen: 85. Klasse D: J. den Boer: 73, J. Kaashoek: 56. Klein Kaliber Pistool (KKP). G. Degen: 86, L. Delput: 72, N. Looyenga: 79, T. Mulder: 53. Klein Kaliber Karabijn (KKK). H. Blokzijl: 86, M. Kaashoek: 22, F. Roefs: 83, M. Schoon: 93, M. Schulpen: 74. Jeugd Luchtgeweer. M. Knoet: 62, L. Simons: 22.


Toegankelijk theater

KAMERIK > Op 14 en 15 augustus wordt in navolging van de Kameryck Klassiek concerten uit 2009, ‘10 en ‘11 weer iets bijzonders gedaan bij Buitenplaats Kameryck. Dit keer niet drijvend op de plas, maar een buitentheater omgeven door weilanden met koeien, wuivend riet en waterlelies. Dit vormt het feeërieke decor voor een breed toegankelijk theater op topniveau. De avond begint met een ontvangst met hapje en drankje. Daarna worden de gasten uitgenodigd om aan tafel te gaan en te genieten van een mooi driegangendiner, uiteraard begeleid met een goed glas wijn, bier of frisdrank. Het diner wordt verzorgd door restaurant ‘t Ryck. Rond 20.00 uur wordt de koffie geserveerd waarna iedereen naar het buitentheater wordt begeleid. In twee delen wordt een mooi theaterprogramma gebracht met in het eerste deel kleinkunstenaar Kiki Schippers uit Woerden. Na de pauze speelt Bram van der Vlugt zijn korte toneelstuk ‘De Les’. Kameryck Buitentheater is een all-inclusive evenement. Tijdens de hele avond wordt u, zonder extra kosten uitgebreid culinair verwend met talrijke hapjes en drankjes. Ook het parkeren is gratis. Het theater is op gras, maar wel rolstoel toegankelijk. In verband met het coronavirus en de regels van de overheid zijn er per avond maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Meer informatie kun je ook vinden op www.kameryck.nl.


Extra school

MAARSSEN > Als het aan het college ligt komt er in het nieuw te ontwikkelen sportpark Zuilense Vecht een extra onderwijslocatie van KBS de Pionier inclusief kinderopvang. Daarmee kan de hoofdlocatie van KBS de Pionier kleiner worden zodat dit beter is in te passen in de nieuwbouwplannen voor Daalsehoek. Het voorstel wordt in september voorgelegd aan de gemeenteraad. In het toekomstige sportpark Zuilense Vecht wil het college een extra locatie van KBS de Pionier bouwen. Deze school heeft nu nog haar hoofdvestiging aan de Thorbeckestraat in Maarsen-Dorp. Wethouder Onderwijs Hetty Veneklaas. 'Met een extra locatie van De Pionier in het sportpark is er straks genoeg ruimte voor leerlingen uit de toekomstige wijk Zuilense Vecht en leerlingen uit Op Buuren en Oud-Zuilen. Voor de hoofdvestiging van De Pionier is het moeilijk gebleken om de gehele, grote basisschool in de gebiedsontwikkeling Daalsehoek vervangende nieuwbouw te geven. Dat lossen we op met een extra locatie voor De Pionier in Zuilense Vecht. Door een extra locatie is er bovendien minder autoverkeer in Maarssen-Dorp.'