Afbeelding

Appartementen in watertoren gaan door

Buurtbewoners blijven strijden tegen het plan wegens aantasting privacy

BREUKELEN > Alle weerstand van de omwonenden ten spijt, de plannen van een projectontwikkelaar voor hergebruik van de oude watertoren in Breukelen gaan door.


De buurt met 42 woningen is bang voor aantasting van de privacy doordat de nieuwe bewoners zo in hun tuin en woning kunnen kijken omdat de toren aan de Straatweg vlak bij woningen staat. De plannen zijn al een paar keer aangepast, maar er is geen draagvlak bij de buurt. Er ligt wel een alternatief van de bewoners met een grondgebonden woning, maar daar ziet de ontwikkelaar geen heil in.

Een motie van Streekbelangen om toch rekening te houden met draagvlak en opnieuw te kijken naar een alternatief plan werd in de laatste gemeenteraad niet aangenomen. Het college wil het monument behouden en geeft de eigenaar de kans om het te ontwikkelen. Juridisch en planologisch gaat alles volgens de regels en dan kan het college daar ook niets tegen in brengen.

En dat staat weer haaks op de mening van de buurt. 'Zoals verwacht is de motie verworpen. Wat we niet verwacht hadden, was dat de nieuwe wethouder Van Liempdt (van Lokaal Liberaal) aan het eind van de beraadslaging en vlak voor het stemmen zich heel duidelijk tegen de motie uitsprak en dit beargumenteerde met dezelfde drogredenen die we al 2,5 jaar horen', zo schrijft de belangenvereniging. 'Argumenten die volstrekt voorbijgaan aan alles wat we in die tijd als belanghebbenden gezegd en geschreven hebben. Dit totaal negeren van onze zienswijze en onze alternatieve plannen is ongehoord. We zullen het daarom ook zeker niet hierbij laten en bezwaar maken op de daarvoor geƫigende momenten in de komende procedure.'

Volgens de buurt komt er ook een forse claim voor planschade, maar de gemeente en de ontwikkelaar schatten dat risico heel anders in op basis van eerdere uitspraken van de Raad van State.