Er moest uiteindelijk een trekker bij komen om de koe op het droge te krijgen.
Er moest uiteindelijk een trekker bij komen om de koe op het droge te krijgen. Ryan Poll

Brandweer en boer redden koe uit sloot

NIEUWER TER AA > De brandweer heeft vorige week woensdagochtend samen met een boer een koe uit het water gehaald in Nieuwer Ter Aa.


De koe lag in een slootje aan de Bosdijk. Na de melding Dier in Nood was de brandweer snel ter plaatse.
Het bleek nog een hele klus te zijn om de reddingsoperatie tot een goed einde te brengen.
Het lukte de brandweer in eerste instantie niet om het beest uit het water te trekken.
Maar toen is naar andere oplossingen gezocht. Daarom werd de hulp ingeroepen van een boer, die met een trekker de koe op de kant heeft getrokken. Het dier maakt het verder goed.

Juist in deze tijd krijgt de brandweer in Stichtse Vecht wel vaker meldingen van dieren in het water en dan vooral in het buitengebied. Twee weken geleden moest de brandweer Kockengen in actie komen bij een paard in de sloot bij Portengen.
'Dit is het derde paard te water in een relatief korte tijd. Door het warme weer gaan ook de paarden de verkoeling opzoeken aan de waterkant', aldus de brandweer Kockengen op Instagram over de reddingsactie.

'Normaal is de kans groot dat het paard zelf uit het water komt, maar dit is niet altijd het geval en komt de brandweer ter assistentie om het paard veilig weer op het droge te helpen.'

Dus als u een dier in nood ziet, zoals een koe of paard in de sloot en het lijkt erop dat het dier niet zelf meer op de kant kan klimmen, dan is een belletje naar alarmnummer 112 zeker op zijn plaats.
Ook dan rukt de brandweer snel uit om een dierenlieven te redden.