Fairy Nights

HAARZUILENS > Op 16, 17 en 18 oktober staat Kasteel de Haar in het teken van Fairy Nights. Tijdens een bijzondere tijdreis, compleet met verklede karakters en indrukwekkende personages, ontrafel je mysterieuze geheimen. Lukt het jou om terug te reizen vanuit het verleden naar het jaar 2020? Traditiegetrouw vindt in april op Kasteel de Haar het grootschalige fantasy evenement Elfia plaats. Dit jaar introduceert Elfia een volledig nieuw, corona-proof, concept; Fairy Nights. Een kostuumwandeling door de tijd. Ontdek in de mysterieuze avondschemering en in het avondduister de mysteries van Kasteel de Haar. Aan het concept is dit jaar een grote groep acteurs toegevoegd die tot de verbeelding sprekende personages uit het verleden uitbeelden. De Fairy Nights bij Kasteel de Haar zijn te boeken door het maken van een online reservering. De vaste avonden zijn 16, 17 en 18 oktober. Bij groot succes zullen hier nog meer speeldata aan toegevoegd worden. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Reserveer uw plek via fairynights.elfia.com.


Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagen van Schietsportvereniging Loenen: Klein Kaliber Geweer (KKG) Klasse H: P. van Dommelen: 87, GJ Worm: 84. Klasse A: Chr. Timmerman: 76. Klasse B: J. den Boer: 85. Klasse D: J. Kaashoek: 70, C. Pap: 70. Klein Kaliber Pistool (KKP) E. van Dommelen: 72, G. Degen: 82 mk 422, L. Delput: 68, T. Mulder: 59, M. Sloesarwij: 74. Klein Kaliber Karabijn (KKK) M. Kaashoek: 32, J. van Egmond: 46, H. Blokzijl: 91.


Beelden

LOOSDRECHT > Jonkheer Henri van Sypesteyn was een bevlogen verzamelaar en kenner van de oud-Nederlandse tuinarchitectuur. Hij publiceerde in 1910 zijn boek 'Oud-Nederlandsche Tuinkunst'. De aanleg van zijn eigen tuin weerspiegelt zijn ideeën. De beeldhouwgroep Amstelveen zal tot en met 31 augustus een verzameling van hun beelden in de historische tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn exposeren. Helemaal in de stijl van de jonkheer geven de beelden de ideeën van deze beeldhouwgroep weer. Zo wordt er zowel figuratief als abstract gewerkt en komen mengvormen voor.

Sommige beelden zijn volledig behakt, geschuurd en gepolijst. Bij een aantal beelden is de structuur en kleur van de oorspronkelijke steen niet aangetast. Alle beelden worden handgemaakt, zonder gebruik van machines. De meeste beelden kunnen zowel zomer als winter buiten staan. De beeldhouwgroep Amstelveen is een actieve groep autodidacten, die één keer per week samen komen om te beeldhouwen. Een aantal van deze groep is thuis ook actief met beeldhouwen.

Als u geïnteresseerd bent in een van de beelden, dan kunt u contact opnemen met de desbetreffende kunstenaar via de website: www.BeeldhouwgroepAmstelveen.nl.

Tijdens uw wandeling door de beeldentuin maakt u ook kennis met de rijke verzameling bijzondere uitheemse bomen en struiken die de jonkheer zelf plantte. De tuin kunt u op eigen gelegenheid bezoeken of op afspraak, onder deskundige leiding van de tuinvrouw. Buiten openingstijden: bezoek op afspraak.