Marktconcert

BREUKELEN > Op 31 juli laat Erik van Bruggen, cantor-organist van de voormalige Waalse kerk in Leiden, weer zijn improvisatietalent horen in Breukelen. Het concert begint om 12.45 uur en duurt ongeveer 30 minuten. De toegang is vrij, wel graag aanmelden (adcs@xs4all.nl). Collecte aan de uitgang. Erik van Bruggen studeerde orgel aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht en aan het Amsterdams Conservatorium. Hij is gespecialiseerd in improvisatiestijlen van de zestiende tot en met de achttiende eeuw en in het bespelen van het pedaalklavichord. Daarvan staan er twee in de voormalige Waalse kerk. Op twee cd’s is zijn spel op pedaalklavichord te horen, de eerste met orgelcomposities van Bach en de tweede met werk van Sweelinck, Scheidemann, Buxtehude en Bach.
Daarnaast geeft Erik van Bruggen orgelconcerten en cursussen in binnen- en buitenland.
In Breukelen gaat hij improviseren zich in de stijlen van de 17e en18e eeuw: de vormvaste barok en het rijkversierde rococo. Allerlei vormen, zoals preludium, fuga, passacaglia en nog meer, zullen aan de orde komen. Het Bätzorgel van de Pieterskerk, met zijn gedeelde registers lijkt ervoor gemaakt!


Legionella

LOENEN > In de gymzaal van de samenwoonschool in Loenen is de legionellabacterie in de doucheruimte aangetroffen. De ruimtes waren nog niet in gebruik. Het zomerreces wordt gebruikt om de noodzakelijke maatregelen te treffen (o.a. spoelen leidingen en vervangen douchekoppen), zodat na de vakantie de ruimtes weer opengesteld kunnen worden. Per 1 juli 2020 is landelijk besloten alle sporthallen en gymzalen na lange tijd weer open te stellen. Stichtse Vecht heeft besloten om voorafgaand hieraan als beheerder een extra controle op de waterkwaliteit uit te voeren. Tot die tijd mochten de ruimtes niet gebruikt worden. Bij de andere sporthallen en gymzalen die zij in beheer hebben, zijn geen bijzonderheden geconstateerd.


Ongeluk

MAARSSEN > Een fietsster is dinsdagavond lichtgewond geraakt bij een aanrijding in Maarssen-Dorp. De vrouw fietste op een oversteekplaats op de Straatweg toen ze werd aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde bij de rotonde bij Snavelenburg. Volgens een omstander zaten er op de fiets van de vrouw ook twee kinderen. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de betrokkenen te controleren. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.


Oud papier

STICHTSE VECHT > Het was een hele puzzel voor de afvalinzamelaar om data te vinden waarop het oud papier opgehaald kan worden in augustus. Dit lukt dit niet op de zaterdagen. Daarom wordt het oud papier op een andere dag opgehaald. De Afvalwijzer is aangepast. Maarssen buitengebied/Tienhoven/Oud-Zuilen: vrijdag 31 juli, Maarssen-Dorp (excl. oude kern): donderdag 6 augustus, Maarssen-Dorp – oude kern: blijft donderdag 20 augustus, Maarssenbroek: vrijdag 21 augustus, Breukelen/Loenen/Loenersloot/Nieuwersluis: donderdag 13 augustus. Vreeland/Nigtevecht/Kockengen/Nieuwer Ter Aa: donderdag 20 augustus.