Actie De Sirkel

MAARSSEN > Kringloopwinkel De Sirkel heeft tot en met zaterdag 31 juli weer acties in de winkels.

'Onder het motto 'schoenen en tassen heb je nooit genoeg' houden we bij de Sirkel op de Nassaustraat een actie van alle schoenen en tassen met 50% korting. Zoals u misschien inmiddels weet loopt deze actie van 9.30 tot 12.30 uur', aldus de Sirkel. 'Kom gezellig snuffelen in onze winkels en bedenk, dat als u rustig wilt winkelen u het beste aan het begin van de ochtend kunt komen.

Op de Diependaalsedijk is de uitdrukking 'mooi rood is niet lelijk' van toepassing. Daar zijn alle rode artikelen met 50% korting. Dit kan bv. een rode fiets, maar ook een lp met een rode hoes zijn. Deze actie geldt van 9.30 tot 17.00 uur.

De Sirkel zet zich al meer dan 25 jaar in voor het hergebruik van goederen. Met de aankoop van gebruikte goederen draagt u samen met De Sirkel bij aan een mooie en schone samenleving. Ook biedt De Sirkel zinvol werk en perspectief voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle tijdsbesteding en op deze manier willen integreren. De Sirkel Nassaustraat 55, 3601 BB Maarssen (klein goed, kleding en nog veel meer). De Sirkel Diependaalsedijk 120A 3601 GN Maarssen (meubels, wit- en bruingoed, fietsen en nog veel meer). Geopend dinsdag t/m zaterdag 9.30-17.00 uur. Ook het inbrengpunt op de Diependaalsedijk is alleen op deze tijden open. Op maandag kunt u eventueel uw herbruikbare goederen afgeven bij de collega's op het Afvalstoffendepot in Maarssen-Dorp.


Glaskunst

UTRECHT > Op vrijdag 31 juli kunt u met gildegids Lex de Wever wandelen langs diverse voorbeelden van glaskunst in het centrum van de stad. De wandeling start om 11.00 uur en duurt anderhalf uur. In samenwerking met het Nationaal Glasmuseum in Leerdam heeft het Gilde een glaswandeling in het centrum van Utrecht opgesteld. Gedurende anderhalf uur voert een Gildegids u langs het mooiste openbaar zichtbare glas in de stad. Gebogen etalages, bewerkt glas, maar vooral veelkleurig en artistiek glas in lood. We doen plekken aan die u wellicht nooit eerder heeft bezocht. Aanmelden en kosten. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor de wandelingen en de fietstocht ook aanmelden op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoon (030) 2343252 of via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 13 jaar of U-pashouders.


Rondleiding Boomgaard

MAARSSEN > Het Vechtstreekmuseum verzorgt op zondag 30 augustus een rondleiding op de buitenplaats De Boomgaard in Maarssen alwaar huis en tuin zullen worden bezocht. De rondleiding start om 9.30 uur bij het Vechtstreekmuseum in Maarssen. Daarvandaan wandelt u onder begeleiding van een gids naar De Boomgaard aan de Herengracht. Rond 10.00 uur komt u aan bij de buitenplaats die ook een prachtige tuin achter haar gevel verbergt. Opgeven via de site van het museum. Let op: in De Boomgaard is het dragen van een mondkapje verplicht!