Aan Tafel

LOENEN > We gaan weer ‘Aan Tafel’ in Loenen op woensdag 26 augustus. De Raad van Kerken Loenen/Vreeland verzorgt een maaltijd vanaf 17.30 tot 20.00 uur in Studio Idee (wooncentrum ’t Nieuwe Kampje) aan de Driehovenlaan. Iedere alleengaande inwoner van Loenen, Vreeland, Nigtevecht, Loenersloot en Nieuwersluis is van harte welkom. Ze houden rekening met dieetwensen. De maaltijd kost 10 euro voor drie gangen inclusief koffie of thee.
Ivm met corona is het aantal gasten beperkt tot 20. Uiteraard is er gelegenheid om handen te wassen en zijn er handschoentjes beschikbaar. Als er een wachtlijst ontstaat, hebben de mensen van de wachtlijst in september voorrang. De coördinatoren Maaike van Schaik en Joseph Toonen en de overige vrijwilligers hebben er weer heel veel zin in. U ook? Belangstelling? Geef u op bij Maaike van Schaik (0294) 233385. Opgeven en afzeggen (!) is mogelijk tot en met zaterdag 22 augustus.


Kinderschrijfcafé

BREUKELEN > Op maandag 17 augustus van 10.00 tot 11.30 uur geeft het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen een workshop voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Tijdens deze workshop leren kinderen, aan de hand van materiaal uit het archief, creatieve verhalen te schrijven. Is je kind of kleinkind gek op schrijven? Tip ze dan vooral over dit Kinderschrijfcafé! Tijdens deze workshop worden kinderen uitgedaagd om hun denkwijze om te gooien en hun fantasie de vrije loop te laten. In een archief zijn veel verhalen te vinden. Het thema voor de workshop is ‘Vakanties van vroeger’. Uit het archief worden foto’s, folders, affiches en brieven gehaald die inspireren tot mooie verhalen. De workshop kost 3 euro, inclusief een drankje, aanmelden kan via aanmelden@rhcvechtenvenen.nl.


Burendag

BREUKELEN > Wijkcentrum Over-Noord en Wijkcommissie Breukelen Noord hebben de handen ineengeslagen om op 26 september van 11.00 tot 14.00 uur Burendag te vieren met een coronaproof programma. Zij willen de bewoners van Breukelen Noord kennis laten maken met de bedrijven en bedrijfjes in de wijk Breukelen Noord.
Via een speurtocht/vossenjacht gaan ze een wandelroute in de wijk uitzetten waarlangs wijkbewoners hun bedrijven of bedrijfjes kunnen promoten door bijvoorbeeld het geven van een workshop of presentatie. Daarnaast is er ook volop ruimte voor particuliere initiatieven zoals het verkopen van tweedehands spullen, zelfgemaakte appeltaart, een miniconcert, etc. en dat gewoon bij u voor de deur.
Wilt u uw bedrijf promoten? Wilt u een particuliere activiteit houden bij uw voordeur? Meld u dan uiterlijk 10 augustus aan door een mail te sturen aan burendag@wijkbreukelennoord.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en beschrijf uw bedrijfspromotie of te houden activiteit. Zij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.