Kookvrijwilliger

VLEUTEN > In het hospitium is er op dit moment weer mogelijkheid om nieuwe kookvrijwilligers te laten starten. Ze vragen een beschikbaarheid van twee tot drie diensten per maand van 14.30 tot 19.30 uur. Je kookt met een collega-kookvrijwilliger en er wordt zoveel mogelijk naar de wensen van de gasten gekookt. Hiermee dragen ook de koks bij aan het comfort in de laatste levensfase van de gasten in het hospitium. Wil je meer weten? Bezoek dan de informatieavond op dinsdag 11 augustus van 19.00 tot 20.30 uur. Er is beperkt plaats vanwege de coronamaatregelen dus het is belangrijk om je op tijd aan te melden bij de vrijwilligerscoördinator Hetty Boven: coordinatorvw@hospitiumvleuten.nl.


Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagen van Schietsportvereniging Loenen: Klein Kaliber Geweer (KKG) Klasse H: GJ Worm: 93. Klasse A: Chr. Timmerman: 72, T. van Egmond: 80. Klasse B: J. van Egmond: 76, B. Bolderdijk: 80. Klasse C: J. Tieman: 41. Klasse D: J. den Boer: 81.Klein Kaliber Pistool (KKP) E. van Dommelen: 73, T. Mulder: 52. Klein Kaliber Karabijn (KKK) P. Bijma: 86, N. Looyenga: 98, M. Schulpen: 82, M. Kaashoek: 66.


Graag gedaan

BREUKELEN > Hulpdienst Graag Gedaan is weer gaan rijden en dat is goed nieuws voor inwoners van Breukelen, Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Nieuwersluis en Loenen, die vanwege hun leeftijd, handicap of door andere omstandigheden niet kunnen reizen met het openbaar vervoer en voor wie een taxi geen optie is. Zo nodig kunt u begeleid worden. Hierbij volgen zij wel de richtlijnen van de GGD en het RIVM. Dit houdt o.a. in dat de passagier zelf de autogordel kan omdoen en zelfstandig kan in- en uitstappen. Verdere informatie wordt u meegedeeld bij de reservering. Voor een afspraak: bel (0346) 263800 op maandag, woensdag of vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur.


Corona

STICHTSE VECHT > Mensen met klachten moeten zich zo snel mogelijk laten testen op corona. Inwoners van Stichtse Vecht kunnen dan op afspraak naar Utrecht of Houten voor de dichtstbijzijnde teststraten. Er is op dit moment geen coronateststraat in Stichtse Vecht. 'Op verzoek van de GGD regio Utrecht (GGDrU) hebben we gezocht naar een geschikte locatie maar er was geen locatie die voldeed aan de eisen van de GGDrU', aldus een woordvoerder van de gemeente. Inwoners met klachten die passen bij het coronavirus - zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk - wordt verzocht zich te laten testen op het coronavirus. Zij kunnen voor het maken van een afspraak contact zoeken met 0800-1202. Meer informatie over testen op corona en de locaties van de teststraten is terug te vinden op www.ggdru.nl.


Zwemmer

MAARSSEN > Hulpdiensten zijn zaterdag aan het begin van de middag massaal uitgerukt omdat er een zwemmer vermist was in de Maarsseveense Plassen. Eenmaal ter plaatse bleek de zwemmer alweer terecht. De melder zag kleren aan de kant liggen, maar geen zwemmer in de omgeving.