Deel uw verhaal en ontmoet nieuwe mensen

STICHTSE VECHT > Hoe fijn is het om onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers elkaar te ontmoeten en verhalen uit te wisselen.


Om iemand te treffen met dezelfde interesses en daar nog een keer mee af te spreken? Voor veel 75-plussers is dit in deze coronatijd helaas niet mogelijk. Zij zitten thuis en hebben weinig activiteiten en daardoor ook minder ontmoetingen. Herkent u zichzelf hierin? Of iemand anders?
Welzijn Stichtse Vecht biedt u de mogelijkheid om in een coronaveilige omgeving in spelvorm verhalen te vertellen en te delen. Sharing Stories is een spelvorm met thema’s en vragen waarbij een spelleider u in twee uur helpt verhalen te delen. In een groepje van vier personen vertelt u over het leven en luistert u naar de verhalen van anderen.
Door te vertellen blikt u terug op de positieve ervaringen en denkt u aan momenten die u misschien al bent vergeten. De verhalen kunnen over verschillende levensfasen gaan: jeugd, gezinsleven, werkzame leven, het leven na 65 jaar enz. Daarnaast luistert u naar verhalen van anderen en leert u elkaar daardoor beter kennen.
U speelt het spel drie keer met dezelfde deelnemers in ongeveer drie tot zes weken. Aan het einde van de derde keer is er een aantal vragen over hoe u het hebt ervaren.
Het spel wordt aangeboden op de locaties van Welzijn Stichtse Vecht: De Vondel in Maarssen, de Hoornhofzaal in Maarssenbroek en Het Trefpunt in Breukelen.
Neem voor meer informatie contact op met Marijke Boot, opbouwwerker Welzijn Stichtse Vecht, op (0346) 290710 of mail naar m.boot@welzijnsv.nl.