Vrijwilligers

VLEUTEN > Informatie over werken als zorgvrijwilliger in het Johannes hospitium Vleuten. In ons hospitium hebben ze op dit moment weer de mogelijkheid om nieuwe zorgvrijwilligers te laten starten. Je ondersteunt de verpleegkundigen met de directe zorg aan het bed van de gasten die hier verblijven. Ervaring in de zorg is niet nodig, tijdens het inwerken leer je alle benodigde vaardigheden. Je draait minimaal één dienst per week van 5,5 uur, op de ochtend, middag of avond. Ook zijn er slaapdiensten. Werken als vrijwilliger in het hospitium is zinvol werk in een warme, open en gezellige sfeer. Je draagt bij aan het comfort van de gasten in hun laatste levensfase. Wil je meer weten? Bezoek dan de informatieavond op maandag 17 augustus van 19.00 tot 20.30 uur. Er is beperkt plaats vanwege de coronamaatregelen dus het is belangrijk om je op tijd aan te melden bij de vrijwilligerscoördinator Hetty Boven: coordinatorvw@hospitiumvleuten.nl. Of bel naar (030) 6771371.


Schietsportvereniging

LOENEN > Uitslagen van Schietsportvereniging Loenen: Klein Kaliber Geweer (KKG), Hoofdklasse: P. v. Dommelen: 89. Klasse A: Chr. Timmerman: 65. Klasse B: B. Bolderdijk: 82, J. Egmond-v. Asselen: 88. Klasse D: J. den Boer: 81, J. Kaashoek: 83. Klein Kaliber Pistool (KKP). L. Delput: 78, E. v. Dommelen: 75, M. v. Egmond: 72, N. Looyenga: 78, M. Sloeserwij: 82. Klein Kaliber Karabijn (KKK). H. Blokzijl: 90, P. Bijma: 87, M. Kaashoek: 19, F. Roefs: 75, M. Schoon: 92, M. Schulpen: 87, P. Visser: 9.


Australische spin

DE MEERN > De dierenambulance heeft in De Meern een spin gevangen die normaal gesproken alleen in Australië leeft. 'Het is de meest bijzondere vondst van de afgelopen weken', zegt een medewerker.
Het dier kwam opeens tevoorschijn toen een uit Australië geëmigreerd gezin de verhuisdozen opende. Het gaat om een zogenoemde jachtkrabspin, die maar liefst 30 centimeter groot kan worden. Het exemplaar in De Meern is 5 centimeter, waarschijnlijk is het nog een jonkie. De spin is niet giftig, maar als hij bijt kan het wel flink pijn doen.
De spin wordt binnenkort naar de reptielenopvang in Rijswijk gebracht. Daar zal hij de rest van zijn leven spenderen tussen andere exoten zoals slangen, krokodillen en varanen.


Dansvakantieweek

LOENEN > In de laatste week van de zomervakantie houdt dansstudio Olga van Koningsbrugge de 'Dansvakantieweek'. Iedere dag dansen in verschillende stijlen, je eigen kostuum maken en theatermake-up leren aanbrengen. Op vrijdags sluiten we de week af met een presentatie voor publiek. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@ovkb.nl. Wanneer: maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus, iedere dag van 9.00 - 13.00 uur Waar: Dansstudio van Lifestyle Loenen Middenhoek 62, Loenen. Voor wie: kinderen 8 t/m 12 jaar, leden en niet-leden zijn welkom. Kosten: 170 euro inclusief materialen, drinken en versnaperingen.