Repaircafé

BREUKELEN > Op donderdag 20 augustus is er weer een Repaircafé in wijkcentrum Over Noord van 09.00 tot 11.00 uur. Om de coronaregelgeving na te leven, vragen wij u uiterlijk 2 dagen voor het Repaircafé een mailtje te sturen naar repaircafebreukelen@gmail.com en hierin aan te geven wat u wilt (laten) repareren. Dan krijgt u voor deze reparatie een tijdstip tussen 09.00 en 11.00 uur toegewezen. Op deze wijze kunnen wij de coronaregelgeving naleven voor uw en onze veiligheid. Leef Duurzaam, Eerst laten checken en als het echt niet meer te repareren is, dan pas weggooien! Heeft u huishoudelijke apparaten, kleine meubeltjes of kleding enz. die defect zijn, dan kunt u deze na laten kijken en eventueel laten repareren op donderdag 20 augustus. Het wijkcentrum is open van 09.00 – 11.00 uur. U kunt tijdens het Repaircafé ook terecht voor vragen over het gebruik van uw IPAD of I-Phone.


Muziek

OUD-ZUILEN > Op zondag 16 augustus verrijkt Slot Zuylen de tuin met violen en andere bloemrijke instrumenten. Van 12.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom in de tuin van Slot Zuylen om te genieten van alles wat groeit en bloeit en tegelijkertijd ook te genieten van het samenspel van musici. Reserveer uw tuinkaartje vooraf via de website. Ook leuk om te combineren met de tuinrondleiding en/of een hapje en drankje bij ons Koetshuis met producten uit eigen moestuin. Daar waar het thuis niet mogelijk is, geven wij musici de gelegenheid om samen te spelen op een mooie locatie. Bij het Prieel kunnen muzikanten hun repertoire oefenen, heerlijk in de buitenlucht op een prachtige locatie. U kunt zich als musicus opgeven via de site van het slot.


Masterclass Theater XL

MAARSSEN > Houd jij van acteren? Tijdens deze masterclass leer jij onder begeleiding van een professional uit het vak de fijne kneepjes van het toneelspelen. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te spelen tijdens de lessen. De kunstcoach zoekt samen met jou naar jouw acteertalent en de rol die het best bij jou past. Aanmelden en meer informatie: www.detalentacademy.nl/events/masterclasstheaterxl/ Wanneer: dinsdag 25 en woensdag 26 augustus van 09.00 - 15.00 uur Voor wie: leeftijd 7 t/m 12 jaar Prijs: 95 euro (inclusief tussendoortjes) Waar: Maarssen-Dorp.


Inbreker

MAARSSENBROEK > De politie Stichtse Vecht waarschuwt voor inbrekers via de waterkant bij woningen in Maarssenbroek. 'Is dit ook jouw uitzicht? Waan je niet onaantastbaar', zo twittert de politie Stichtse Vecht bij een foto vanuit een woning met uitzicht op een vlonder en een sloot. 'Er hebben meerdere insluipingen plaatsgevonden door een inbreker die één tuin in ging en vervolgens via die tuin alle huizen langs het water af ging, tot hij een achterdeur vond die niet in het slot zat. Met succes, want tot nu toe is hij bij minstens twee adressen in Maarssenbroek naar binnen gegaan. De inbreker is inmiddels aangehouden en we hebben een groot deel van de gestolen goederen aangetroffen. Sluit jouw huisdeur altijd af, ook aan het water is er een reële kans op inbraak.'