Op diverse locaties zijn bijzondere films te zien.
Op diverse locaties zijn bijzondere films te zien.

Tweede editie Queer Film Festival Utrecht gaat door

LEIDSCHE RIJN > De tweede editie van het Queer Film Festival Utrecht toont van 23 tot en met 30 augustus meer dan 10 films met bijzondere, belangrijke en prachtige LHBTI-verhalen.


Het programma bevat Nederlandse premières, korte films en films die nog niet vaak in Nederland op het witte doek zijn vertoond.
Het programma is samengesteld in samenwerking met culturele instellingen door de hele stad: Centraal Museum, het Rietveld Schröder Huis, ’t Hoogt in de Bieb, Vechtclub XL, RAUM, Pathé (Leidsche Rijn en Rembrandt), het Filmcafé en TivoliVredenburg.
Jonnie Paling van Queer Film Festival Utrecht: ‘De tweede editie van ons festival zou in juni tijdens het Midzomergrachtfestival hebben plaatsgevonden, maar door Covid-19 hebben we het moeten verzetten. Al jaren een vaste waarde op het Queer Film Festival Utrecht is de Queer Shorts Night. In samenwerking met TivoliVredenburg kan men op dinsdag 25 augustus de mooiste korte queer films zien, speciaal samengesteld door de Roze Filmdagen.
Ook bijzonder is een openluchtvertoning op een van de buitenmuren van het Rietveld Schröderhuis (UNESCO Werelderfgoed). Op de stadscamping van RAUM in Leidsche Rijn toont de Brommerbios eveneens een prachtige LHBTQI+-film in de buitenlucht.
Om de toegankelijkheid van het programma te verhogen is een deel van de films gratis te bezoeken.

Binnenkort start de verkoop via de sites van de betreffende locaties van het Queer Film Festival Utrecht en via www.qffu.nl.