Waarschuwingen

REGIO > Op de Haarrijnse Plas was het de afgelopen dagen extra druk, maar voor zover bekend zijn grote incidenten uitgebleven. Wel moesten de strandwachten veel waarschuwingen uitdelen. 'De afgelopen paar drukke dagen hebben we al veel ouders erop moeten attenderen hun kinderen in de gaten te houden! We hebben meerdere jonge kinderen zonder zwemdiploma uit het water gehaald die ver uit de buurt van hun ouders waren. Let op elkaar', zo is het advies van de strandwachten op twitter.


Schoten

UTRECHT> In de Vlampijpstraat in Utrecht zijn in de nacht van maandag op dinsdag schoten gelost. Dat meldt de politie.
Rond 04.40 uur werden knallen gehoord en getuigen zagen een scooter wegrijden in de omgeving van de Vlampijpstraat en de Julianaparklaan. Zij belden de politie. Agenten die ter plaatse kwamen vonden vervolgens meerdere hulzen. De politie doet onderzoek en bekijkt beelden van bewakingscamera's. Ook wordt buurtonderzoek gedaan.
Om te achterhalen wat er is gebeurd, wil de politie graag in contact komen met getuigen. Zij worden opgeroepen zich te melden. Ook wordt gezocht naar mensen uit de buurt met een beveiligingscamera. Mogelijk hebben zij beelden waar de politie wat aan kan hebben.


Corona

REGIO > De afgelopen week zijn in de provincie Utrecht 274 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, blijkt uit de rapportage van het RIVM. Vorige week lag het aantal nieuwe besmettingen op 174. Er zijn dus in totaal 100 besmettingen meer dan vorige week.
Sinds 4 augustus is er niemand in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus. Ook zijn er geen nieuwe sterfgevallen bekend. In totaal is het coronavirus sinds de start van de uitbraak nu bij 4751 mensen in de provincie vastgesteld. Van hen werden er 896 opgenomen in het ziekenhuis, 431 personen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.


Lacrosse

UTRECHT > Deze maand is er een bijzondere zomeractie bij de Utrechtse Lacrosseclub Domstad Devils. Om meer mensen kennis te laten maken met de sport bieden zij gratis trainingen aan. Mannen en vrouwen vanaf 16 jaar kunnen vijf keer kosteloos meetrainen en ontvangen als cadeautje een Domstad Devils T-shirt. Op vrijdagen van 19.30 tot 21.00 uur kunnen geïnteresseerden meetrainen en kennismaken met de sport. Sticks en eventuele bescherming worden geregeld en uiteraard staan de trainers klaar om vooraf aan de eerste training een introductie te geven en de basics uit te leggen. Lacrosse is een snelle teamsport die ontwikkeld is door de Native Americans. Met een kleine rubberen bal en een stick met daarin geweven touw proberen de teams te scoren in het doel van de tegenstanders. De kennistrainingen worden gehouden op de volgende vrijdagavonden in augustus: 14 - 21 - 28. Interesse? Stuur een mailtje naar lip@domstaddevils.nl of kijk op de website. Meer informatie over de actie en de Domstad Devils vind je op www.domstaddevils.nl.