Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

Bergseweg in Vreeland blijft afgesloten, brug is niet veilig

VREELAND > Twee weken geleden hebben de firma’s Vecht en Veld & Vechtland, opdrachtgevers van de nieuwe brug aan de Bergseweg in Vreeland, de brug opengesteld voor verkeer, zowel voor fietsers als voor auto's.


Dit heeft plaatsgevonden zonder een overdracht aan de gemeente als toekomstig wegbeheerder. Daarnaast heeft de gemeente meldingen gekregen van inwoners over de veiligheid bij het gebruik van de brug. ‘We hebben daarom met de vertegenwoordiger van de firma’s afgesproken dat brug niet wordt gebruikt en de omleidingsroute in stand blijft tot de brug wordt ‘opgeleverd’ en de gemeente kan vaststellen dat het gebruik van de brug veilig en verantwoord is’, aldus de gemeente op vragen van VARnws na enkele verontruste mails van inwoners.
‘Afgelopen vrijdag heeft de gemeente de afsluiting extra verzwaard met bouwhekken, omdat de eerder geplaatste dranghekken aan de kant werden geschoven. Verder hebben we ook een fietsomleidingsroute ingesteld, de ontwikkelaar had enkel een omleidingsroute voor autoverkeer ingesteld. De omleidingsroutes zijn met de hulpdiensten afgestemd. De komende weken vindt er overleg plaats tussen de gemeente en de firma’s.’

Ook de politiek wilde opheldering over het bruggetje. CDA Stichtse Vecht en Lokaal Liberaal hebben vragen gesteld over de gang van zaken. 'Hoelang zal naar verwachting de Bergseweg nog dicht zijn voor gemotoriseerd verkeer? Kunnen wij over komende ontwikkelingen geïnformeerd worden?' zo vragen Olaf Morel (Lokaal Liberaal) en Pim van Rossum van het CDA Stichtse Vecht.