Juf Eva en juf Josephine vieren de start van ZomerKidz met een stukje taart.
Juf Eva en juf Josephine vieren de start van ZomerKidz met een stukje taart. Juf Eva en juf Josephine vieren de start van ZomerKidz met een stukje taart

Een vliegende start met ZomerKidz

Zomerschool

Breed aanbod


MAARSSEN > Deze laatste twee weken van de zomervakantie gaat een deel van de leerlingen van WereldKidz Maarssen al naar school.


Met ZomerKidz biedt WereldKidz Maarssen een educatief programma en een breed aanbod rondom het thema ‘Vliegende Start’.
Kinderen zijn gedurende de hele dag spelenderwijs bezig met taal en rekenen en worden door pre-teaching op de basisvakken voorbereid op een vliegende start van het schooljaar. Waarom is ZomerKidz zo belangrijk? Maaike Ploeg, schoolleider van WereldKidz Triangel vertelt: ‘Met ZomerKidz zorgen we ervoor dat ook tweetalige kinderen op hun eigen niveau blijven leren. WereldKidz biedt het onderwijs aan in arrangementen op maat. Voor leerlingen die thuis weinig Nederlands spreken is de zomervakantie te lang. Zij lopen een onnodige achterstand op.
Ons Zomerleesprogramma bleek voor deze leerlingen niet voldoende te zijn. Daarom zijn we nu aanvullend met ZomerKidz gestart. Een programma waar kinderen aan hun eigen leerdoelen werken en waar de Nederlandse taal centraal staat omdat die voor succes in hun toekomst zo belangrijk is.’

Onze samenwerkingspartner in opvang, Eigen&Wijzer, was ook gelijk enthousiast over ons idee van een zomerschool. Zij verzorgen gedurende de twee weken speelse en leerzame activiteiten én verzorgen met hun busje het vervoer van de kinderen.
De bibliotheek Angstel, Vecht en Venen heeft voor alle groepen een mooi boekenpakket rondom het thema Vliegende Start samengesteld en alle groepen brengen een bezoekje aan de bibliotheek.
Het IVN geeft natuurlessen in de openlucht in ons buitenleslokaal in het Wijkpark. En natuurlijk verzorgt ook onze muzikale partner het Leerorkest Stichtse Vecht een workshop met als afsluiting een spetterend concert. ‘ZomerKidz is werkelijkheid geworden door de inzet en betrokkenheid van onze leerkrachten, onze samenwerkingspartners én de financiële ondersteuning van de gemeente Stichtse Vecht’, zegt Maaike blij.

'Ik had er zo’n zin in om met het busje naar de Zomerschool te gaan! Toen we aankwamen gingen we allemaal naar onze eigen klas. Die is heel klein en ik ken alle kinderen nu al. We kregen taart, maar dat is niet iedere dag hoor! Ik ga heel hard werken aan mijn lezen en ik wil ook graag sommen tot 100 oefenen.' (leerling ZomerKidz groep 4)

Maaike loopt trots een rondje langs de groep 1/2 waar wordt gezongen, groep 3 waar wordt gelezen, groep 4 waar de tafels worden geoefend en groep 5/6 waar leerlingen verdiept zijn in een krantenartikel over corona bij begrijpend lezen. De eerste dag van ZomerKidz is een succes!

Meer weten over ZomerKidz, mail maaikeploeg@wereldkidz.nl of jantinaverwaal@wereldkidz.nl.

De scholen van WereldKidz Maarssen zijn WereldKidz Bolenstein, Wereldkidz Palet, WereldKidz Triangel en WereldKidz Tweesprong (Duivenkamp en Fazantenkamp in Maarssenbroek).