Forse aanpak achterstallig onderhoud groen

Gemeente zet groot materieel in voor deze klus

STICHTSE VECHT > Op weg naar een nieuwe aanbesteding voor het groenonderhoud zit de gemeente niet stil.


Het was veel bewoners, vooral in Maarssenbroek, al opgevallen dat er nu flinke happen uit perken en groenstroken werden genomen.
'Een aannemer voert in onze opdracht groot en achterstallig groenonderhoud uit in de vorm van snoeiwerkzaamheden in een groot gedeelte van de gemeente. Het betreft voornamelijk een inhaalslag ten gevolge van achterstallig onderhoud. Dit moet met groot materieel. Dit is met de traditionele snoeischaar onbegonnen werk', zo laat de gemeente weten op vragen van VARnws.
'Terugsnoeien tot op minimale hoogte is wenselijk om enerzijds alle ongewenste begroeiing, onkruid en zaailingen in één werkgang weg te nemen en anderzijds de beplanting de mogelijkheid te geven weer jong en vitaal uit te lopen. Bijkomend voordeel is dat het aan het zicht onttrokken zwerfafval zichtbaar wordt en eenvoudig verwijderd kan worden. Eventuele kale plekken die ontstaan zullen in het najaar worden meegenomen met de zogenaamde inboet, het opnieuw inplanten op plaatsen waar andere planten zijn weggevallen. We verwachten dat volgend jaar om deze tijd het merendeel van de beplanting er weer bij staat zoals we het voor ogen hebben. Dat het nu wat minder oogt is evident, maar van kaalslag of vernieling is geen sprake.'
Voor veel inwoners was het niet helemaal duidelijk wat er nu allemaal aan de hand was en waarom dat nu gebeurt.
'Het betreft duizenden vierkante meters die worden teruggebracht naar hoe we het voor ogen hebben. Hierover wordt in algemene zin gecommuniceerd via sociale media. Het is ondoenlijk om daarover in overleg te treden met iedere straat met bewoners', zo is de uitleg van de gemeente.