Oliebollenactie

LOENEN > In de eerste volle week van oktober organiseert de Stichting Oliebollenaktie gewoonlijk haar jaarlijkse oliebollenactie in Loenen en omstreken. Vele vrijwilligers zetten zich in bij het bakken van de oliebollen en de verkoop in de kernen van Loenen, Vreeland, Nigtevecht, Loenersloot en Nieuwersluis. De opbrengst van de actie komt ten goede aan de senioren in de genoemde kernen. Helaas kan de oliebollenactie dit jaar vanwege de aanhoudende coronacrisis geen doorgang vinden. Het is niet mogelijk om tijdens dit evenement de geldende richtlijnen van het RIVM na te komen. Het bestuur vraagt hiervoor uw begrip en hoopt van harte dat de actie in 2021 weer mogelijk is.


Nigtevecht ruimt op

NIGTEVECHT > De inwoners van Nigtevecht hebben hun kasten, zolders en schuren opgeruimd. Op 5 september van 10:00 uur tot 16:30 uur verkopen zij hun overbodige spullen in eigen tuin, oprit of garage. Met ruim 30 deelnemende huishoudens is er vast iets van uw gading bij. Misschien vindt u die éne langspeelplaat die nog ontbreekt in uw collectie, shopt u de nieuwe wintergarderobe voor uw kinderen bijeen of vindt u een leuk brocante plantentafeltje. Van kleding tot speelgoed, van meubels tot collectors items, van kunst tot crafts, in Nigtevecht vindt u het allemaal. Kijk op onze website www.heelnigtevechtruimtop.wordpress.com voor de deelnemende adressen.


Natuursafari

HAARZUILENS > Op zondag 30 augustus zijn er van 14.00 - 16.00 uur spannende natuuractiviteiten in de nieuwe natuur bij Haarzuilens. Dit zijn leuke natuuractiviteiten op de laatste vakantiedag speciaal voor gezinnen, met o.a. watersafari (waterbeestjes scheppen), natuurbelevingsactiviteiten en eetbare planten zoeken. We gaan in kleine groepjes op pad olv ivn natuurgidsen. We zullen ons houden aan de RIVM maatregels van dat moment.

Het aantal deelnemers is beperkt en opgave is verplicht, dus geef je snel op. De start is bij Thematerweg 10 (hoeve Wielrevelt) Haarzuilens. Parkeren met de auto bij Thematerweg 5. De hoofdgidsen zijn Anina Jonker en Marijke Zoetelief. Geef je op bij aninajonker@msn.com.


Opschoondag

MAARSSEN > Op zaterdag 19 september is weer de Landelijke Opschoondag en ook de wijkcommissie Staatslieden en Zeehelden doet mee. 'Het doel is om met bewoners een ronde door de wijk te lopen om het zwerfafval op te ruimen. We houden hierdoor onze wijk niet alleen netjes en schoon, maar ook veilig voor volwassenen en kinderen', aldus het bestuur. 'De ervaring uit vorige jaren leert dat de opschoonactie na ongeveer 1½ uur is geklaard is. De groenvoorziening van fa Verheij Integrale Groenzorg zorgt voor prikkers en vuilniszakken en handschoenen.

Zowel volwassenen als jongeren zijn van harte welkom. Verzamelen om 09.30 uur bij de de tuin in het hofje van de Van Houtenstraat bij het springkussen.