Lisanne Cazant  l(inksboven) was de beste
Lisanne Cazant l(inksboven) was de beste Erik van Kordelaar

Lisanne Cazant kampioen polsstokverspringen

ZEGVELD > Tijdens het Hollands Kampioenschap voor de jeugd op zaterdag 22 augustus heeft Lisanne Cazant de titel gewonnen in de categorie meisjes 11-12 jaar oud.

De springster die al enige tijd op de grote schans haar wedstrijden springt liet al in haar 1e sprong van 9,43 m zien dat zij de te kloppen vrouw was. Dit bleek uiteindelijk de winnende afstand en met trots nam ze dan ook de bokaal met bloemen in ontvangst. Opvallend was dat Cazant niet alleen het verst sprong van alle meisjes, maar tevens de jongens (in andere categorieën) wist te verslaan. Een unieke prestatie die haar titel extra cachet geeft. Lisanne won in 2018 al eens eerder de Hollandse titel. Toen bij de Meisjes t/m 10 jaar. Tijdens de wedstrijd waren er bijzonder moeilijke omstandigheden met de wind vanaf rechts. Dit betekende enerzijds dat er geen topsprongen over de 10 meter werden verwacht, maar anderzijds dat er meer springers kans maakten op de titel. Na een onderbreking van de regen kwam de wedstrijd los. De spanning steeg met iedere sprong en iedere springer was er op gebrand zich in de top-3 te springen. Er werden aan het eind van de wedstrijd 3 ware kampioenen gekroond, die in de voorrondes de verste afstanden hadden gesprongen. Helaas moest de finale vanwege de weersomstandigheden worden afgelast.

In de leeftijdscategorie jongen 11/12 jaar waren er vooraf vele kanshebbers. Uiteindelijk was het Nikalaj Lodder (Oudewater) die als terechte winnaar uit de bus kwam. Zijn 2e sprong met een afstand van 9,39 m bleek onbereikbaar voor de concurrentie.