In Between Café

MAARSSEN > Op donderdag 10 september is dit de eerste binnenactiviteit van het In Between Café Maarssen in het nieuwe seizoen in de bibliotheek van Maarssen-Dorp, Harmonieplein 2. Inloop vanaf 9.00 uur, aanvang programma 9.30 uur. Maaike Blommesteijn verzorgt een workshop over de relatie tussen goede voeding, je fit voelen en tegenslagen, bijvoorbeeld een afwijzing na een sollicitatie, kunnen opvangen. Aanmelden verplicht, in verband met de coronarichtlijnen en er is plaats voor 15 deelnemers. Kijk op www.inbetweencafe.nl/maarssen. Iedereen die zich aanmeldt ontvangt een mailtje met wel of geen plaatsing voor deze ochtend.


Gitaarcursus

MAARSSEN > Kunstencentrum Nieuwe Vaart verzorgt dit najaar, wegens groot succes, opnieuw een cursus liedbegeleiding met gitaar, voor leerkrachten in het basisonderwijs, voor ouders en grootouders. Een leuke, korte, beginnerscursus waarbij u de techniek vlot onder de knie krijgt. De cursus omvat tien lessen van een uur op zaterdag van 09.15 - 10.15 uur in het gebouw van de muziekschool aan de Gaslaan 12 in Maarssen. De lesdata zijn: 7, 14, 21 en 28 november, 5 en 12 december, 9, 16, 23 en 30 januari 2021. U dient bij de cursussen zelf voor een instrument te zorgen. De kosten bedragen 220 euro inclusief lesmateriaal en de gitaardocent is Frank Mommers. Heeft u vragen, dan kunt u gerust contact met hem opnemen: tel. 06-52420984 of e-mail: f.mommers @casema.nl. Website: www.frank-mommers.com. De cursussen gaan door bij voldoende inschrijvingen en het is ook mogelijk om, in overleg, een cursus op locatie te verzorgen.


OSM Badminton

MAARSSENBROEK > De open dagen bij OSM Badminton stonden vorige week niet correct vermeld. Het moet zijn: de open avonden voor volwassenen zijn op maandagavond 7 september om 20.30 uur in de Fazantenkamphal en op donderdagavond 10 september om 20.30 uur in de Safari. Op zaterdag 12 september zijn kinderen van harte welkom op de open ochtend in de Safari. Om 8.30 uur voor jeugd tot en met 12 jaar en om 9.45 uur voor jeugd van 13 tot 18 jaar.


Oud papier

STICHTSE VECHT > Iedere maand wordt gekeken of de vrijwilligers weer op verantwoorde wijze ingezet kunnen worden. Omdat de coronamaatregelen nog niet versoepeld zijn, halen ze ook in september het papier nog op met professionals. Het oud papier wordt daarom ook deze maand op een andere dag opgehaald dan je gewend bent. In de Afvalwijzer zie je deze aanpassingen terug. De nieuwe ophaaldagen zijn Maarssen buitengebied/Tienhoven/Oud-Zuilen: donderdag 3 september. Maarssen-Dorp (exclusief oude kern): donderdag 17 september. Maarssen-Dorp – oude kern: donderdag 17 september. Maarssenbroek: vrijdag 18 september. Breukelen/Loenen/Loenersloot/Nieuwersluis: donderdag 17 september. Vreeland/Nigtevecht/Kockengen/Nieuwer Ter Aa: donderdag 24 september.