Verkeerslichten

MAARSSENBROEK > De herstelwerkzaamheden aan de verkeersregelinstallatie op de Ruimteweg in Maarssenbroek ter hoogte van de McDonalds gaat dinsdag beginnen, zo laat de gemeente weten op vragen van VARnws. Er wordt na de ochtendspits gestart met de werkzaamheden en diezelfde dag voor 95% afgerond.

De platen achter de verkeerslichten worden gemonteerd als deze weer voorradig zijn.Gedurende de tijd dat gewerkt wordt, worden verkeersregelaars ingezet. Al deze kosten worden geclaimd bij de verzekering van de veroorzakers van het ongeluk vorige week. Twee auto's botsten 's nachts hard op elkaar en drie mensen raakten gewond.


Dode vos

LOENEN > In het Amsterdam-Rijnkanaal bij Loenen is maandagavond een dode vos aangetroffen. Het dier is ter hoogte van de golfbaan door medewerkers van Rijkswaterstaat uit het water gehaald en overgedragen aan de dierenambulance. In het lichaam van de vos werd een gat gevonden, wat er volgens een medewerker van de dierenambulance op kan duiden dat het dier mogelijk door een kogel om het leven is gekomen. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend.
De dierenambulance zegt dat er in Loenen eerder twee vossen zijn opgedoken bij het terrein de golfbaan. Of deze dode vos een van die twee gesignaleerde viervoeters is, is niet bekend.


Pontje

NIGTEVECHT > Het pontje bij Nigtevecht is sinds woensdag weer in de vaart. De technische problemen met de accu zijn opgelost, zo meldt de gemeente. De verbinding voor voetgangers en fietsers was drie weken uit de vaart na een kleine brand aan boord door een technisch defect. De gemeente had al aangekondigd dat de reparatie enige tijd kon duren.