Predikant

TIENHOVEN > De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Tienhoven nodigt u van harte uit om online aan te sluiten bij de dienst van bevestiging en intrede van Marijke Gehrels als predikant van de gemeente, op zondag 27 september om 10.00 uur in de Kerk, Laan van Niftarlake 62 in Tienhoven. De bevestiging wordt geleid door ds. Arjan Berensen uit Nieuw-Vennep. Meekijken kan via www.kerkdienstgemist.nl of via de rechtstreekse link op www.kerktienhoven.nl.


Nierstichting

BREUKELEN > Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 13 tot en met 19 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Breukelen gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je leven blijvend. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor onderzoek naar meer succesvolle transplantaties.


Lezing

MAARSSEN > Aan de hand van oude en bijzondere kaarten en luchtfoto’s laat Hans van Bemmel u in deze lezing zien hoe Maarssen in de geschiedenis op de kaart is gezet. Hij lardeert zijn verhaal met vele interessante details en achtergronden. Ook wordt duidelijk op welke wijze het gebied zich door de eeuwen heen geografisch heeft ontwikkeld. Toen in het begin van de zeventiende eeuw de Vechtstreek een belangrijk gebied werd voor ‘projectontwikkelaars’, ontstond er natuurlijk een grote behoefte aan nauwkeurige kaarten. De oudste kaart die in de lezing wordt getoond is van 1628. In de vele eeuwen daarvoor zijn zeker ook kaarten en plattegronden gemaakt, maar helaas zijn deze of verloren gegaan of liggen ze nog ergens op een stoffige zolder. Door de vele wel beschikbare kaarten te combineren met luchtfoto’s worden diverse interessante ontwikkelingen geschetst. De lezing is op dinsdag 29 september om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is 8 euro met Museumkaart 5 euro. Reserveren noodzakelijk via www.vechstreekmuseum.nl. Er is plaats voor maximaal 15 personen


Zinwandeling

MAARSSEN > Bezinning en buitenlucht, mijmeren en wandelen en ontmoeting en stilte. Dat zijn de kernwaarden van de Zinwandelingen. Allereerst wandelen ze in stilte, daarna wandelen ze in stilte met een tekst of thema, gevolgd door een wandeling in tweetallen met een gesprek over de tekst. Het stil wandelen geeft je de gelegenheid je gedachten te laten gaan. Of niet, en gewoon te genieten van het lopen en inspiratie op te doen. Ze lopen ongeveer 1 uur. Ze sluiten af voor wie zin heeft in de ochtend met een lunch en in de avond met koffie en thee. De wandelingen zijn dinsdag 15 september om 19.30 uur en vrijdag 25 september om 10.30 uur. Vertrek vanaf Goudenstein met begeleiding van Ds. Corinne Groenendijk en Marion de Vries. Aanmelding: Marion de Vries mariondevries2@gmail.com. Informatie: Corinne Groenendijk tel. (0346) 785842.