Online gemak

STICHTSE VECHT > SeniorWeb organiseert in september 2020 een Online gemak- en vermaak-maand en het Stichtse Vecht Computer Café doet mee. Voor allerlei zaken hoeft u, dankzij internet, niet meer de deur uit. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is bij SCC - bijvoorbeeld privéles of een (online) workshop of heeft u hulp nodig bij een van uw online activiteiten - maak dan een afspraak via www.bibliotheekavv.nl. Zo is er aandacht voor beeldbellen (WhatsApp, Skype, Zoom, FaceTime), social media en ontspanning met musea online bezoeken, online spelletjes of met Google Streetview een plaats bekijken. Ook kun je alles vragen over boodschappen en maaltijden online bestellen. En er is informatie over veilig online bankieren, betalen op internet, Phishing en Oplicht-trucs.


Pauwenkamp

MAARSSENBROEK > De op donderdag 9 oktober geplande wijktafel van Pauwenkamp in het Niftarlake College gaat niet door wegens de coronacrisis en wordt verplaatst naar volgend jaar. Dit is door de leden van de wijkcommissie in goed overleg met de directeur van het Niftarlake College besloten. Helaas gaat ook het Halloweenfeest in Pauwenkamp wegens de coronacrisis niet door. 'We hopen volgend jaar op betere tijden en een spetterend feest', aldus de wijkcommissie.


Repair Café

BREUKELEN > Repair Café Over-Noord is weer gestart na de coronastop en in september zal dat zijn op 17 september van 9.00 tot 11.00 uur. Om de coronaregelgeving na te leven, vragen wij u uiterlijk 2 dagen voor het Repair Café een mailtje te sturen naar repaircafebreukelen@gmail.com en hierin aan te geven wat u wilt (laten) repareren. Dan krijgt u voor deze reparatie een tijdstip tussen 9.00 en 11.00 uur toegewezen. Leef Duurzaam, eerst laten checken en als het echt niet meer te repareren is, dan pas weggooien! Heeft u huishoudelijke apparaten, kleine meubeltjes of kledingstukken enz. die defect zijn, dan kunt u deze laten nakijken en eventueel laten repareren op donderdag 17 september. Het wijkcentrum is open van 9.00 – 11.00 uur. U kunt tijdens het Repair Café ook terecht voor vragen over het gebruik van uw IPAD of I-Phone.


Bingo

LOENEN > Op vrijdagmiddag 18 september bent u weer van harte welkom om bingo (55+) te spelen in Cultureel Centrum ’t Web, Spinnerie 15 te Loenen. Natuurlijk wordt de Bingo corona proof gedraaid (met schermen en 1,5 meter afstand) en mocht u verkoudheidsklachten hebben, dan verzoeken zij u thuis te blijven en een volgende keer weer mee te doen. De bingo is een gezellige activiteit waar u andere mensen kunt ontmoeten. Het gaat niet om de grote prijzen, maar om de leuke middag en er echt even uit te zijn. De bingo begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Deelname: slechts 2,50 euro voor 10 rondes. De consumpties zijn voor eigen rekening. Mocht u vragen hebben, dan kunt u bellen naar Welzijn Stichtse Vecht, Marijke Boot Tel. (0346) 290710, m.boot@welzijnsv.nl of www.welzijnstichtsevecht.nl.