De artist-impression geeft een idee van wat komen gaat.
De artist-impression geeft een idee van wat komen gaat.

Groen plantsoen bij Bisonspoor

MAARSSENBROEK > In en rond woon- en winkelcomplex Bisonspoor staat nog veel te gebeuren.


Zo komt er een groen plantsoen op de voormalige parkeerplaats tussen de entree bij Dirk van den Broek en Albert Heijn. Het hele deel moet autoluw worden en daar past een groene invulling van de openbare ruimte bij. 'Het wordt inderdaad voor een flink deel een groene plek. Het ontwerp van het plein is in samenspraak met de klankbordgroep tot stand gekomen en wordt voor ongeveer de helft groen ingericht. Hiervoor worden de ondergrondse containers verplaatst richting de gevel van de P1 garage', aldus een woordvoerder van de gemeente. 'De gemeente heeft een deel van het plein aan Winter Trust verkocht waar momenteel een uitbreiding van het winkelcentrum plaatsvindt. De rest van het plein is in eigendom van de gemeente.'

Het is nog niet precies bekend wanneer de werkzaamheden voor de herinrichting van start gaat, dat is ook afhankelijk van het renoveren van de gevels van het winkelcentrum in Maarssenbroek. Aan de andere kant wil de gemeente ook aan de slag met het marktplein, waar de parkeerplaatsen helemaal gaan verdwijnen.

Ook de grote Naald in het midden gaat weg en als alles klaar is komt de zaterdagmarkt wel weer terug op die plek. Er was voor beide locaties een bedrag beschikbaar van 3.700.000 euro, maar er moet nu wel geld bij. Hoeveel is nog niet bekend. Reden zijn de gestegen arbeids- en materiaalkosten, hogere kosten aanleg bestrating en extra kosten ondergrondse infrastructuur. Daarnaast zijn de kosten voor de reconstructie van het kruispunt Antilopespoor/Safariweg hoger.