Rouw in mijn hart

BREUKELEN > Stichting Als kanker je raakt verzorgt op woensdag 7 oktober de kleinschalige ontmoeting ‘Rouw in mijn hart’ voor iedereen die een dierbare heeft verloren aan kanker of aan een andere ziekte. Iedereen is welkom van 10.30 tot 14.00 uur in de De Bovenkamer, Poeldijk 9 in Breukelen. Wanneer iemand van wie je houdt is overleden, is dit een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Er is rouw in je hart, de wereld om je heen lijkt stil te staan. Niets is meer zoals het was. Deze dag is voor iedereen die een weg zoekt in het leven met het verlies, maar ook in het leven dat verder gaat. Er wordt op meerdere manieren stilgestaan bij ‘Rouw in mijn hart’. Er is ruimte voor gesprek en een symbolische verwerking. Karin Smit begeleidt de dag. Marie Louise Folkerts verzorgt een creatieve workshop. Er is ruimte voor 12 deelnemers. Graag vooraf aanmelden op www.alskankerjeraakt.nl of e-mail naar ontmoeten@alskankerjeraakt.nl.


Vredesdienst

LOENEN > De Raad van Kerken van Loenen en Vreeland verzorgen op zondag 20 september een Vredesdienst. Deze dienst wordt gehouden in de open lucht in de boomgaard bij de fam. de Kruijf aan de Rijksstraatweg 183. De dienst begint om 16.00 uur. Een verzoek aan iedereen die wil komen; bent u in de gelegenheid om wandelend of op de fiets te komen, maak dan van deze gelegenheid gebruik. De voorgangers in deze dienst zijn Peter Nagel, Pieter Pronk en Jos van Os. Lees meer over de Vredesweek op

www.varnws.nl bij Lezersnieuws


Ledenvergadering

BREUKELEN > De Algemene Ledenvergadering Historische Kring Breukelen is nu op woensdag 30 september van 19.30 tot 20.15 uur in de Johannes de Doperkerk, Straatweg 146 te Breukelen. Om 20.30 uur volgt een presentatie door de heren Giel Gulpers en Gerhard Hof over: 'De Vechtstreek door de ogen van Jac. P. Thijsse' naar aanleiding van het Verkade-album De Vecht van 1915. In verband met de covid-19 voorschriften dient u zich wel van tevoren, via evenementen@historischekring-breukelen.nl aan te melden. Klik op de website HKB/alv, daar treft u alle stukken voor de jaarvergadering aan.


Aan Tafel

LOENEN > De Raad van Kerken Loenen/Vreeland verzorgt op woensdag 30 september weer ‘Aan Tafel’: een maaltijd vanaf 17.30 tot 20.00 uur in Studio Idee (wooncentrum ’t Nieuwe Kampje) aan de Driehovenlaan. Iedere alleengaande inwoner van Loenen, Vreeland, Nigtevecht, Loenersloot en Nieuwersluis is van harte welkom. Ze houden rekening met dieetwensen. De maaltijd kost 10 euro voor drie gangen inclusief koffie of thee. Ivm met corona is het aantal gasten beperkt tot 20. Als er een wachtlijst ontstaat, hebben de mensen van de wachtlijst in september voorrang. De coördinatoren Maaike van Schaik en Joseph Toonen en de overige vrijwilligers hebben er weer heel veel zin in. Geef u op bij Maaike van Schaik (0294) 233385. Opgeven en afzeggen (!) is mogelijk tot en met zaterdag 26 september.