Voetbal

MAARSSEN > Ook de laatste bekerwedstrijd in de groepsfase werd zaterdag door een gretig VV Maarssen 1 in winst omgezet. OSV werd in Amsterdam met 0-6 verslagen. De ploeg van Kelders, Jansen en Van der Meer lijkt daarmee klaar voor de start van de competitie. Maarssen speelde de derde wedstrijd binnen zeven dagen met een nagenoeg gelijke selectie en oogde met name in het laatste deel van de wedstrijd veel fitter dan de tegenstander. Ook dat zal vertrouwen geven richting aanstaande zaterdag als het lastige Victoria de tegenstander is. Lees meer over de wedstrijd

op www.varnws.nl bij Sport


Blaashal

MAARSSEN > Ook dit bijzondere jaar is de blaashal weer beschikbaar bij Luck Raeck voor het overdekt tennissen gedurende de herfst- en winterperiode. Dus voor iedereen die graag een balletje wil slaan! Zowel Luck Raeck-leden als niet-leden of leden van andere verenigingen kunnen een baan huren in de blaashal op sportpark Daalseweide. De hal is beschikbaar voor deze zogenaamde ‘vrije verhuur’ van 19 september 2020 tot en met 19 maart 2021. Wil je weten wat er mogelijk is voor de vaste verhuur? Stuur een e-mail naar blaashalverhuur@luckraeck.nl met je voorkeursdag/tijd en dan kunnen ze kijken welke banen ze nog beschikbaar hebben. Op 10 zondagochtenden starten ze dit najaar met een gemengd dubbel poultje. Aanvangstijdstip tussen half 10 en 13.00 uur. Interesse om eens in een andere samenstelling tegen anderen te tennissen? Meld je aan of stuur een e-mail via blaashalverhuur@luckraeck.nl.


Kinderboekenweek

STICHTSE VECHT > Je hebt geen tijdmachine nodig om door de tijd te reizen. Je kunt gewoon in de bibliotheek een tijdreis maken tussen de allerleukste kinderboeken. Kom naar de bibliotheek, doe onze speurtocht en kom van alles te weten over techniek door de eeuwen heen. En wie weet win je wel je eigen ruimtereis. Je kunt de speurtocht doen van 30 september tot en met 11 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek staat alles in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? kunnen kinderen terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid.
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen.
De bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Ook niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Meer informatie vind je op de website: www.bibliotheekavv.nl.