Ploertendoder

MAARSSEN > Bij een controle afgelopen weekend van een personenauto op de Straatweg in Maarssen heeft de politie verboden wapens aangetroffen waaronder messen en een ploertendoder. Deze zijn door de politie in beslag genomen en de verdachte is aangehouden. De wapens (zwart valmes en ijzeren ploertendoder) zijn verboden volgens de Wet Wapens en Munitie. Justitie handelt de zaak verder af.


Lachgas

LEIDSCHE RIJN > Op de parkeerplaats achter het tankstation aan de Proostwetering in Leidsche Rijn zag de politie dinsdagavond een auto staan met een aantal jongens die lachgas gebruikten en daarbij de nodige overlast veroorzaakten. Toen de agenten het voertuig en inzittenden wilden controleren gingen er 2 jongens rennen. 'De andere 2 jongens gaven een grote mond en wilden niet meewerken aan de controle. Uiteindelijk dimden ze wat in en werd er een aantal bekeuringen aangezegd die zij over een aantal weken thuis kunnen verwachten', aldus de politie Leidsche Rijn op Instragram.


Motortocht

MAARSSENBROEK .> Een stoet van enkele honderden motoren zondag dwars door Maarssenbroek, waarbij ook grote kruisingen werden afgezet, zorgde voor enige ophef. Maar de wrevel verdween al gauw toen via soclal media duidelijk werd dat het de Ride voor Kika was, die door de regio ging. Veel inwoners vonden het jammer dat de organisatie niet bekend had gemaakt dat ook Maarssenbroek werd aangedaan. 'Dat was zeker het wachten waard en dan hadden we geklapt en op een viaduct gaan kijken', zo waren veel reacties, ook op de Facebookpagina van VARnws.