Bingo

VREELAND > Op maandagmiddag 12 oktober bent u weer van harte welkom om bingo te spelen in het Dorpshuis, Fetha 16 te Vreeland. Deze bingo word geheel corona-proof gedraaid. Op iedere tafel zijn (spel) schermen geplaatst.
Vanaf 13.30 uur bent u welkom, en om 14.00 uur gaat de bingo van start. Er worden 8 rondes gespeeld en na de bingo is er nog een loterij. Deelname is 6 euro voor 2 boekjes en 2 consumpties (koffie of thee) met iets lekkers. Voor de loterij zijn de kosten 0,50 euro per lot. De laatste ronde spelen we voor een mooie hoofdprijs.
Zit u naast iemand die 'bingo' roept voor een volle kaart? Dan krijgt u een leuk buurman/buurvrouwprijsje. Er is plek voor 24 mensen en daarom moet er wel vooraf gereserveerd worden. (vol = vol). Dit kan bij Anita te Gussinklo op telefoonnummer: (0294) 232835 of 06-57257199.


Historisch Centrum

BREUKELEN > De vraag voor een openstelling in de avond van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen in Breukelen was er al langer en daar wordt nu gehoor aan gegeven. 'Op veler verzoek starten wij dit najaar met een avondopenstelling. Deze zal één keer per maand plaatsvinden op donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur. De eerste avondopenstelling: donderdag 24 september', aldus het RHCVV. Een afspraak maken kan via de website rhcvechtenvenen.nl/bezoek-studiez


Reanimatiecursussen

STICHTSE VECHT > Nadat de cursussen reanimeren wegens de coronacrisis een tijd hebben stilgelegen, zijn ze nu in aangepaste vorm weer mogelijk (één persoon tegelijk bij de pop, na elke oefening de longen vervangen en het gezicht desinfecteren). Ook herhalingscursussen voor mensen die twee jaar geleden hun certificaat hebben behaald, worden weer gegeven.
De Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht helpt u bij het zoeken naar de juiste cursus. Hiervoor is Alexandra van der Schaaf de centrale coördinator. Kijk op de website hartreanimatiestichtsevecht.info of mail naar schaaf@hartreanimatiestichtsevecht.info voor meer informatie.


Filmhuis

LOENEN > Het Filmhuis Loenen gaat weer beginnen met het vertonen van films, dit onder bepaalde voorwaarden. De filmzaal is niet groot, daardoor kunnen er, vanwege de coronamaatregelen maar een beperkt aantal mensen in. Daarom is er op twee avonden een voorstelling.
Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september draait in het filmhuis de film ‘Fisherman’s Friends’. Het is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt.
U kunt zicht aanmelden en opgeven met hoeveel personen en op welke avond (vrijdag of zaterdag) u wilt langskomen bij: hansstuart@planet.nl (de vrijdagavond is bijna vol).