Ploggen

MAARSSENBROEK > Zondag 4 oktober gaan we weer ploggen (wandelen en zwerfvuil opruimen) in het wijkpark Maarssenbroek van Boomstede tot en met Zwanenkamp. We starten om 12.00 uur bij de kinderboerderij Otterspoor. Ook leuk met kinderen. Bij het wandelen kan er genoten worden van de herfstkleuren van de bomen en de dierenkunstwerken.


Brandwonden

STICHTSE VECHT > Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Want dan is het van 4 tot en met 10 oktober collecteweek. Bij voordeuren van Groningen tot Limburg klinkt die week de vraag: ‘Hebt u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?’ En dan komt het eropaan. Want de Brandwonden Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en is grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit de collecte. Meer informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichtingen, vindt u op www.brandwondenstichting.nl.


Kano

REGIO > Aan de Kromme Rade en de D.A. Lambertszkade in de Loosdrechtse Plassen komen twee kanosteigers. Daarmee worden de Vuntusplas en de Wijde Blik verbonden voor kanoërs en suppers die de recreatieplassen willen bezoeken en/of de kanoroutes van de Vuntus en de Kortenhoefse Plassen willen combineren, zo staat in de Nieuwsbrief Oostelijke Vechtplassen. De werkzaamheden duren ongeveer 2 weken.


Orgelconcert

BREUKELEN > Op zondag 4 oktober om 15.00 uur is er een orgelconcert Jan Pieter Karman in de Pauluskerk aan de Straatweg in Breukelen. Het is een barokconcert dat geheel zal bestaan uit werken van J.S. Bach (1685-1750). Dan zullen klinken de feestelijke Toccata en Fuga in F (BWV 540), de koraalpartita ‘O Gott, du frommer Gott’ (BWV 767), de 1e triosonate in Es (BWV 525) en de grote koraalbewerkingen over ‘Von Gott will ich nicht lassen’ en ‘Diess sind die heil’gen zehn Gebot’ (BWV 658 en 678). Toegang gratis, maar donaties welkom na afloop.


Oud papier

STICHTSE VECHT > Iedere maand kijkt de gemeente of de vrijwilligers weer op verantwoorde wijze kunnen worden ingezet. 'Omdat de coronamaatregelen nog steeds niet versoepeld kunnen worden, halen we in oktober het papier weer op met professionals. Het oud papier wordt daarom ook deze maand op een andere dag opgehaald dan je gewend bent. In de Afvalwijzer zie je deze aanpassingen terug', aldus de gemeente. Het nieuwe schema is:

Breukelen/Loenen/Loenersloot/Nieuwersluis, donderdag 15 oktober,

Maarssenbroek, vrijdag 16 oktober,

Vreeland/Nigtevecht/Kockengen/Nieuwer Ter Aa: donderdag 22 oktober.