Rollerbank

MAARSSENBROEK > Om snelle en onveilige brommers en snorfietsen uit het verkeer te halen, heeft de politie Stichtse Vecht een actie bedacht. Controle zonder straf. 'Donderdag 1 oktober willen wij jullie in de gelegenheid stellen om je snorfiets of bromfiets op onze rollerbank te zetten zonder dat dit jou een bekeuring of een WOK oplevert', aldus de politie op facebook. 'Uiteraard zullen wij je wel een dringend advies meegeven wanneer iets niet in orde blijkt te zijn. Tijdens de controle zijn ook meerdere wijkagenten aanwezig dus je bent ook gewoon welkom voor een praatje.' Een WOK is een technische keuring en als je brommer niet in orde is, zoals de banden of de remmen, dan moet je dat laten maken. De rollerbank staat van 15.00 - 17.00 uur op politiebureau Maarssenbroek in Bisonspoor en van 19.00 - 21.00 uur bij het (oude) politiebureau Brouwerij 11 te Breukelen.


Vechtstreekmuseum

MAARSSEN > Het Vechtstreekmuseum past vanaf 1 oktober de openingstijden aan. Zoals elk jaar is het museum in Maarssen bij Goudestein dan te bezoeken van wo. t/m zo. van 13.30 tot 16.30 uur. Vanaf heden is het weer nodig om vooraf online kaarten bestellen voor een bezoek aan het Vechtstreekmuseum op http://vechtstreekmuseum.nl.


Windmolens

STICHTSE VECHT > Gemeente De Ronde Venen is gestart met het zoeken naar geschikte gebieden voor zonnevelden en windmolens. Hierbij vragen ze ook hulp van inwoners van Stichtse Vecht. Via zonenwindkaart.nl kun je online zonnevelden en windmolens plaatsen in verschillende gebieden in De Ronde Venen. Ook kun je een gebied aanwijzen waar je liever geen zonnevelden of windmolens ziet. De Ronde Venen verzamelt de voorkeuren van iedereen die de kaart invult. Samen met inwoners, belangengroepen, agrariƫrs, de provincie en Stedin bekijkt de De Ronde Venen de resultaten. Naast deze voorkeuren wordt ook gekeken welke natuur, cultuurhistorie en andere kwaliteiten gebieden bezitten. Deze belangen en de voorkeuren van inwoners wegen mee bij de keuze van gebieden waar zonnevelden en windmolens komen. Naar verwachting worden in het voorjaar van 2021 de zoekgebieden aan de gemeenteraad voorgelegd. Er komen geen zonnevelden en windmolens buiten de zoekgebieden. Meer op de website van gemeente De Ronde Venen. In 2019 zijn er meerdere sessies gehouden over de mogelijkheden van zonnevelden in het agrarisch landschap. Dit komt terug bij de participatie rondom de omgevingsvisie. Hier komen ook dezelfde vragen samen. Waar willen we woningbouw, waar energie, waar verkeer, natuur, recreatie en hoe houden we rekening met de landschappelijke kwaliteiten die we als Stichtse Vecht hebben.


Predikant

TIENHOVEN > Zondag is Marijke Gehrels bevestigd en ingetreden als predikant van de Protestantse Gemeente Tienhoven. De dienst werd geleid door dominee Arjan Berensen uit Nieuw-Vennep. De gemeente was sinds een jaar vacant. In deze periode trad dominee Piet Vellekoop uit Maarssen op als consulent voor Tienhoven.