Dierenweide

BREUKELEN > Maar liefst 15 meter hekwerk rond de dierenweide is een aantal weken geleden vernieuwd. De klus werd geklaard door een aantal vrijwilligers, zo laat de wijkcommissie Breukelen-Noord weten. De kosten konden worden gedekt door bijdragen van de gemeente en de Wijkcommissie.


Puin ruimen

MAARSSENBROEK > De wijkcommissie Reigerskamp geeft in de nieuwsbrief advies hoe inwoners mee kunnen helpen om illegaal gestort puin en stenen op te ruimen. ‘Afgelopen augustus heeft de gemeente het groen in onze wijk teruggezet (zeg maar gerust fors teruggesnoeid). Hierbij zijn op diverse plekken de nodige stenen aan het licht gekomen, die daar uiteraard niet horen. De gemeente wil dit wel opruimen, maar alleen naar aanleiding van een fiximelding door de bewoners’, aldus de wijkcommissie in de nieuwsbrief. ‘De vraag aan u is daarom, om eens te kijken in een bij u in de buurt liggend gemeenteplantsoen. Als u hier stenen ziet liggen, wilt u deze dan op een hoopje leggen en er, met een foto, een fiximelding van maken. U helpt hiermee om het gemeentegroen netjes en onderhoudbaar te houden. Verder doet het ons goed te constateren dat op een aantal plekken de lage struikjes weer beginnen uit te lopen, waardoor het er wat minder triest uit begint te zien. Of de grote struiken weer zullen gaan uitlopen is nog afwachten.


Repair Café

BREUKELEN > Repair Café Over-Noord is weer gestart na de coronastop en in oktober zal dat zijn op 15 okt. van 9.00 tot 11.00 uur in Wijkcentrum Over-Noord. Om de coronaregelgeving na te leven, vragen zij u uiterlijk 2 dagen voor het Repair Café een mailtje te sturen naar repaircafebreukelen@gmail.com en hierin aan te geven wat u wilt (laten) repareren. Dan krijgt u voor deze reparatie een tijdstip tussen 9.00 en 11.00 uur toegewezen. Op deze wijze kunnen zij de coronaregelgeving naleven voor uw en hun veiligheid. Leef Duurzaam, Eerst laten checken en als het echt niet meer te repareren is, dan pas weggooien! Heeft u huishoudelijke apparaten, kleine meubeltjes of kleding enz. wat defect is, dan kunt u deze laten nakijken en eventueel laten repareren op donderdag 15 oktober. Het wijkcentrum is open van 9.00 – 11.00 uur. U kunt tijdens het Repair Café ook terecht voor vragen over het gebruik van uw IPAD of I-Phone.


Bloemenhulde

BREUKELEN > Hoewel de viering van de jaardag van L.C Dudok de Wit dit jaar niet door kon gaan vanwege corona, werd Kees de Tippelaar op 3 oktober toch herdacht. Leden van het bestuur van de Stichting L.C Dudok de Wit’s Fonds legden volgens traditie een bloemstuk bij zijn beeld in het park Boom en Bosch. Henny Ram, film- en documentairemaker, heeft in opdracht van de stichting L.C. Dudok de Wit’s fonds een documentaire gemaakt over Kees Dudok de Wit. U kunt deze aanschaffen voor de vriendenprijs van 5 euro. De dvd ligt bij boekhandel Van Kralingen in Breukelen.