Bespugen BOA

STICHTSE VECHT > De man die in het voorjaar in Stichtse Vecht een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) bespuugde, heeft daarvoor van de officier van justitie een boete van 300 euro opgelegd gekregen. Burgemeester Ap Reinders laat weten dat hij tevreden is met de opgelegde boete. 'Ik ben blij dat de boa aangifte heeft gedaan en dat de officier van justitie de pleger een boete heeft opgelegd. Boa’s verdienen respect voor het werk dat zij doen. Zij moeten zich veilig kunnen voelen in de uitoefening van het handhavingswerk. Agressie, fysiek en verbaal geweld richting boa’s is absoluut ontoelaatbaar en wordt niet getolereerd.'


Brand

MAARSSEN > Een man is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van brandschatting in een schuur langs de Straatweg tussen Breukelen en Maarssen. De brand in het houten schuurtje werd door een oplettende omstander ontdekt. Het pand ligt redelijk afgelegen en staat midden in een bosschage langs de weg tussen Maarssen en Breukelen. Toen de brandweer de schuur wilde binnentreden, zagen ze plotseling een man op de grond zitten. Hij weigerde de schuur te verlaten. Wat de man deed in de schuur is nog een raadsel. Kijk de video op van Ryan Poll op www.varnws.nl.


Zwaan

LEIDSCHE RIJN > In het Máximapark heeft de politie maandagnacht een zwaan uit een hachelijke situatie gered. Het dier was verstrikt geraakt in schrikdraad dat daar tijdelijk is geplaatst om een schaapskudde bij elkaar te houden. De watervogel kon zichzelf niet bevrijden. 'Met (letterlijk) pijn en moeite los weten te knippen', schrijft de wijkagent van Vleuten-De Meern erover op Twitter. ‘Een hachelijk avontuur voor deze sierlijke dame.’ De zwaan knapte volgens de agent na verloop van tijd op en wist op eigen kracht haar weg weer te vinden.