Start meisjes- en jongenslessen in Maarssen-Dorp en Maarssenbroek
Start meisjes- en jongenslessen in Maarssen-Dorp en Maarssenbroek

Start meisjes- en jongensturnen in Maarssen

Belangrijke basis voor lichaamsspanning, krachtopbouw en lenigheid

MAARSSEN > Met ingang van 12 oktober start gymnastiekvereniging Sport Vereent in Maarssen-Dorp en in Maarssenbroek turnlessen voor meisjes en jongens.


Na het stoppen van Gems was deze sport niet meer beschikbaar in Maarssen, nu dus weer wel.
Trainster Emma Westerik: 'Het was al eerder een wens van mij om ook in Maarssen-Dorp turnles te geven aan meisjes en jongens. Turnen geeft een belangrijke basis voor lichaamsspanning, krachtopbouw en lenigheid. In deze wijken was er nog geen mogelijkheid om te turnen voor jongens. Nu wel!'
Gymnastiekvereniging Sport Vereent is vooral actief in de Utrechtse wijken Overvecht, Zuilen en Leidsche Rijn. Daar wordt nu ook Maarssen aan toegevoegd.
'We hebben hierin de samenwerking gezocht met gymnastiekvereniging Leidsche Rijn, die in deze regio meisjeslessen geeft,' vervolgt Emma.
'Het is fijn om zo als turnverenigingen met elkaar te kunnen samenwerken. Wat ik het belangrijkste vind is dat de kinderen er plezier in hebben te bewegen. Ook vind ik het erg belangrijk dat er een fijne sfeer in de les heerst. Daar besteed ik dan ook altijd tijd aan in de lessen.

Kinderen moeten zich zo fijn voelen in de les zodat ze zelfvertrouwen krijgen en activiteiten durven te proberen. Het gaat om het meedoen, dat is het allerbelangrijkste!'

De lessen voor de kinderen worden gegeven op maandag in gymzaal Fazantenkamp in Maarssenbroek en gymzaal De Klaroen, M.A. de Ruyterstraat 2 in Maarssen-Dorp, op de woensdag.

Kom gerust eens kijken op een van de lessen.
De eerste twee lessen zijn ter introductie gratis.

Kijk op de site voor meer informatie: www.sportvereent.nl.
Daar vindt u informatie over lestijden, contributie, maar leest u ook over de leuke jeugdactiviteiten die de vereniging organiseert.