Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagenlijst van dinsdag van Schietsportvereniging Loenen: Klein Kaliber Geweer (KKG). Hoofdklasse: M. v, Egmond: 91, A. v.’t Hoff: 95, M. Sloeserwij: 92. Klasse A: N. Looyenga: 89, Chr. Timmerman: 68. Klasse B: A. Pelsink: 71. Klasse D: J. den Boer: 72, J. Kaashoek: 62. Klein Kaliber Pistool (KKP). G. Degen: 77, P. Visser: 84. Klein Kaliber Karabijn (KKK). H. Blokzijl: 91, B. Bolderdijk: 89, M. Schulpen: 79. Jeugd Luchtgeweer. M. Knoet: 35, S. van Kooi: 27, L. Simons: 24. De Districtswedstrijd S.V. Loenen 1 tegen S.V. de Vrijheid 1 uit Bussum werd door Loenen gewonnen met 1059 tegen 962 punten.


Romeinen

LEIDSCHE RIJN > Tijdens de herfstvakantie van zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober is er van alles te beleven bij Museum Hoge Woerd. Op zondag 18 oktober is de wachttoren geopend! Maak kennis met de Romeinse soldaten die hier de wacht houden en laat ze je vertellen hoe het eraan toeging gedurende hun diensten. Ze nemen je mee naar het Romeinse verleden en vertellen over hun leven op de wachttorens zo’n 2000 jaar geleden. Hoewel actie ook wel met verveling werd afgewisseld, was er altijd wat te doen!. Inloop tussen 10.00 – 17.00 uur. Reserveren is niet nodig, maar let op: in verband met de huidige coronamaatregelen mag er maximaal 1 huishouden tegelijkertijd in de wachttoren aanwezig zijn (hier wordt door onze torenwachters toezicht op gehouden). Dit betekent dat zij u mogelijk vragen om even te wachten voordat u de toren betreedt. Terwijl u wacht, maken de soldaten graag een praatje om over hun avonturen te vertellen of om enkele van hun dagelijkse activiteiten te tonen.


Omgevingsvisie

STICHTSE VECHT > Van 12 tot 17 oktober zou het de Week van de Omgeving zijn. Tijdens deze week wilde de gemeente graag met inwoners verder praten over de toekomst van Stichtse Vecht. Het plan was om naar u toe te komen: op de markt, bij de supermarkt, op straat. Door de aangescherpte coronamaatregelen hebben ze besloten dit niet te doen. Hoe gaan ze de Week van de Omgeving nu invullen? U krijgt nog steeds de kans om mee te praten over verschillende thema's. Dat gebeurt nu online. Hoe ze dat precies doen, lees je binnenkort op de site van de gemeente en in de VAR. Uw mening telt bij het opstellen van de omgevingsvisie voor Stichtse Vecht. In deze visie omschrijven ze hoe ze de komende jaren omgaan met wonen, werken en recreëren. De omgevingsvisie gaat dus over u! Voor de zomer dachten al ruim 3.400 inwoners mee over de toekomst van Stichtse Vecht. Zij vulden een vragenlijst en/of ansichtkaart in en gaven hun mening over wonen, werken en leven in de gemeente. Hieruit kwam naar voren, dat inwoners trots zijn op hun leefomgeving. Zij geven hun woonplezier een 7,9. Verbeterpunten zijn er altijd. Zo wil meer dan 75% van de inwoners dat er meer woningen gebouwd worden. Ook verkeersoverlast en de kwaliteit van het onderhoud van de openbare ruimte werden veel genoemd. Een ander punt van zorg is de toenemende leegstand van winkels.