Lezing

MAARSSEN > Het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is een kennis- en documentatiecentrum voor Nederlandse kunst en een van de grootste ter wereld. Bij iedere kunstenaar wordt zo mogelijk vermeld wie zijn leraar of leerling was. Zo staan bij de bekende Utrechtse/Maarssense kunstenaar Willem van Leusden bijna 30 leerlingen vermeld. Aan de hand van beeld en verhalen wordt u meegenomen op de zoektocht naar wie deze leerlingen waren en hoe zij zich wel of niet ontwikkeld hebben als kunstenaar. Hoe was hun relatie met Willem van Leusden? Kortom, een ontmoeting met kunstenaars waarvan de werken dichtbij zichtbaar zijn of zelfs wereldberoemd en soms onvindbaar. Verhalen over anderen die ook een beeld geven over Willem van Leusden. De lezing is op dinsdag 24 november om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is 8 euro pp; met Museumkaart 5 euro pp. Reserveren is noodzakelijk op de site van het Vechtstreekmuseum. In het kader van de COVID-19-richtlijnen is er plek voor maximaal 15 personen.


Rommelmarkt

LOENEN > Op zaterdag 7 november stond de jaarlijkse rommelmarkt van OrVeO gepland. Helaas kan dit niet doorgaan i.v.m. de coronamaatregelen. Bestuur en leden van Orveo hopen dat volgend jaar de rommelmarkt weer gehouden kan worden op zaterdag 6 november 2021.


EHBO Honden

UTRECHT > Op maandag 30 november is er een workshop EHBO voor honden. Tijdens deze avond zal er aandacht besteed worden aan de meest voorkomende spoedgevallen. Te denken aan: maagtorsie, ongelukjes (botbreuken, bloedingen, etc.). Ook gaan ze aan de slag met praktijk. hierbij leer je verband aanleggen, klinisch onderzoek, reanimeren op een echte lotus hond genaamd 'Henk'. De workshop is leuk en nuttig voor hondeneigenaren, trimsters, instructeurs, uitlaatservice etc. De workshop wordt gegeven door twee ervaren gediplomeerde dierenartsassistenten: Samantha Dijkstra van Hondenschool Sammie & Renee en Noor van hondenschool Spin & Kwispel. Aanvang 19.00 uur, Nautilusweg 14 in Utrecht. Opgeven via hondenschoolsammie@gmail.com.


Zeilen

LOENEN > Wat in de lagereschooljaren begon als jongensboekavonturen op de Loosdrechtse Plassen - in kleine bootjes onbewoonde eilandjes ontdekken - en later steeds ruimer water opzoeken, mondde in 2013 uit in een solo-oversteek van de Atlantische Oceaan en in de volgende jaren een tocht langs de Amerikaanse en Canadese oostkust. Bas Schoorl - al bijna zijn hele leven woonachtig in Loenen - vertelt hier met veel beeldmateriaal over tijdens de wekelijkse open koffieochtend, een laagdrempelige ontmoeting voor bewoners en inwoners onder het genot van een kopje koffie of thee. Toegang is gratis, reserveren vooraf via de website is noodzakelijk. Lezing is op woensdag 28 oktober om 10.00 uur in Studio Idee in Loenen.