Na 40 jaar nog steeds plezier in het werk.
Na 40 jaar nog steeds plezier in het werk.

Reijer Vossestein 40 jaar bij Autobedrijf Vossestein

NIEUWER TER AA > Donderdag 1 oktober 2020 begon de dag voor jubilaris Reijer Vossestein als zoveel voorgaande dagen.


Eerst de dagelijkse werkbespreking bij Autobedrijf Vossestein in Nieuwer Ter Aa en daarna als automonteur aan de slag in de helder uitziende werkplaats van Autobedrijf Vossestein. Wat hij niet wist, was dat zijn collega’s druk bezig waren met de voorbereidingen (met in achtneming van de R.I.V.M.-richtlijnen) van een feestje ter ere van zijn 40-jarig jubileum. Omstreeks 9.30 uur was het gedaan met de rust en onderging de showroom een heuse metamorfose om Reijer eens goed in het zonnetje te zetten.
De jubilaris werd door directeur Roelof Lagerweij en Jan Vossestein toegesproken, waarbij hij werd bedankt voor 40 jaar trouwe dienst.

Als 16-jarige is Reijer als monteur aan de slag gegaan bij zijn neef Jan Vossestein die een jaar eerder met zijn autobedrijf was begonnen. Reijer had nog geen rijbewijs en kwam op de fiets naar zijn werk en sleutelde samen met Jan Vossestein aan de auto’s. Eerst op de krik, later op een brug en weer later in een ultra moderne werkplaats met inmiddels 14 collega’s. Hij groeide met het bedrijf mee en behield het plezier in zijn werk.

En na al deze jaren hopen de directie en zijn collega’s dat er nog vele mooie jaren mogen volgen.
Nadat Reijer zijn cadeau in ontvangst had genomen, nam hij de gelegenheid waar om ook van zijn kant waardering voor de collega’s en directie uit te spreken.
De jubilaris eindigde zijn speech met de woorden: 'als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken!'