Afbeelding
Politie.nl

Politiebureau Breukelen staat nu koop

Bureau Bisonspoor blijft open, wel een uurtje eerder dicht

STICHTSE VECHT > Binnenkort hangt het bord 'Te Koop' op het oude politiebureau aan de Brouwerij in Breukelen.


De politie Stichtse Vecht heeft besloten om het bureau definitief te sluiten en de gemeente had al besloten om dan ook het gebouw in de verkoop te zetten. Eind januari 2020 is in goed overleg tussen de politie en waarnemend burgemeester Van Mastrigt besloten om het politiebureau Breukelen tijdelijk niet open te stellen voor het publiek. Aanleiding hiertoe was het feit dat er nagenoeg geen aanloop was tijdens de openstelling. De benodigde capaciteit om het bureau geopend te houden, is vervolgens direct ingezet in de wijk zelf.
In de gehele periode van februari tot op heden, is er geen enkele aanleiding geweest om dit besluit te herzien. De huidige openstelling van bureau Maarssen in Bisonspoor (tot 18.00 uur) verschilt één uur met alle andere bureaus in de regio met een dagopenstelling (tot 17.00 uur).
Sinds enige tijd wordt landelijk bij de politie de baliedienstverlening centraal geregisseerd: wil men aangifte bij een politiebureau doen, dan dient eerst een afspraak te worden gemaakt. Deze centraal geregisseerde afspraken en de langere dagopenstelling van het bureau, hebben tot gevolg dat de aanloop tussen 17.00 en 18.00 uur veel meer regionaal dan lokaal is. De afspraken na 17.00 uur worden namelijk verdeeld over Utrecht en Maarssen.
Een ongewenst gevolg daarvan is dat deze overloop uit de regio ten koste gaat van de schaarse politiecapaciteit in de wijk.
Om die reden is besloten om, zoals ook in de rest van de regio, met ingang van 1 november 2020 de openstelling van politiebureau Maarssen terug te brengen van 18.00 naar 17.00 uur. Ook in dit geval zal de vrijgekomen capaciteit direct worden ingezet in de wijk, wat de slagkracht en de zichtbaarheid van de politie ten goede komt.